DHKP/C iddianamesi kabul edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye gönderilen terör örgütü DHKP/C’nin gençlik yapılanması yönelik iddianame kabul edildi.

DHKP/C iddianamesi kabul edildi
15 Mayıs 2013 Çarşamba 17:50 tarihinde eklendi.

Terör örgütü DHKP/C’ye ilişkin iddianamede savcı, “Örgütün bugün içerisinde olduğu durum özetle ‘benden başka doğru yoktur. Tek doğru benim. Bu sistemi silah zoruyla hayata geçireceğim’ şeklindedir.” değerlendirmesini yaptı. Örgütün gençlik yapılanmasına yönelik iddianame kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye gönderilen terör örgütü DHKP/C’nin gençlik yapılanması yönelik iddianame kabul edildi. 18’i tutuklu 29 şüpheli hakkındaki iddianame İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Babaları tanık konumunda olan sanıklar Duygu Yücel ile Berk Ercan’ın da aralarında bulunduğu 29 şüpheli iddianamede “terör örgütü üyesi olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” ile suçlandı.

İddianamede Öğrenci ve Gençlik Dernekleri Federasyonu, örgüt yapılanması içinde olduğu belirtilerek, tedbir istendi.

İddianamede yapılan aramalarda polisin karşılaştığı demir kapılara da dikkat çekildi. İlk olarak 2011 yılında Öğrenci ve Gençlik Dernekleri Federasyonunda yapılan bir operasyonda polisin içeri geç girmesi ve içerideki delillerin yok edilebilmesi için 7 demir kapının olduğu anlatıldı. Demir kapılar yüzünden polisin içeri girdiğinde pek çok delilin imha edildiği anlatılan iddianamede, “7 demir kapının güvenlik güçleri tarafından arama yapılması halinde binaya girişin zorlaştırılması amacını taşıdığı, güvenlik güçlerinin içeri girme süresinin uzatılmasıyla, federasyon içerisinde bulunan ve delil olabilecek materyallerin imha edilmesinin amaçlandığı değerlendirilmiştir.” denildi.

Operasyonlar kapsamında tutuklanan çocukları Duygu Yücel ve Berk Ercan’ı kurtarmak için mücadele veren baba İsmail Ercan ve baba Hüseyin Yücel de iddianamede yer aldı. İddianamede şüpheli olarak yer alan Duygu Yücel ile Berk Ercan’ın babalarının televizyon kanallarındaki “Örgüt çocuklarımızı kandırdı” sözleri de iddianamenin delilleri arasında yer aldı.

DHKP/C’ye ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı iddianamede savcı, “Örgütün bugün içerisinde olduğu durum özetle “Benden başka doğru yoktur. Tek doğru benim. Bu sistemi silah zoruyla hayata geçireceğim.” değerlendirmesini yaptı.

İddianamede avukatlar operasyonu kapsamında tutuklanan avukat Günay Dağ’ın da Gençlik Federasyonu tarafından yapılan kurultaydaki konuşmasına yer verildi. Güray Dağ’ın konuşmasında polislere yönelik silahlı saldırı eyleminde bulunan isimlere ilişkin yaptığı değerlendirmelerin yer aldığı iddianamede, “Bugün geldiğimiz nokta itibariyle o devrim ruhuyla devrim coşkusuyla o inancıyla militan kararlı duruşu sergileyenler bugün bir Hasan Selim Gönen mesela bir Nurgül Acar. Evet o sürecin yarattığı devrimcilerdi, Dev-Genç’lilerdi. Bugün karşımızda bu örnekler var diğer tarafta da işte o teslimiyetin ya da onların ifadesi ile yasalcılığın en dibine o çukurun en dibine doğru gidenlerde var.” dediği anlatıldı. Avukatın yasal yoldan mücadele edilmesi gerektiğini söyleyenleri eleştirdiği kaydedildi


CİHAN