DHMİ vergi ve yatırım rekortmeni oldu

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, 2012 Kurumlar Vergisi ilk 100 sıralamasında 18

DHMİ vergi ve yatırım rekortmeni oldu
03 Haziran 2013 Pazartesi 14:40 tarihinde eklendi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, 2012 Kurumlar Vergisi ilk 100 sıralamasında 18. olduklarını bildirdi. Kamu kurumları arasında ilk üçte yer aldıklarını aktaran Orhan Birdal, "DHMİ, sadece vergi rekortmeni değil, kamu-özel sektör işbirliği öncüsü, hizmet ve yatırım şampiyonu bir kuruluş." dedi.

Orhan Birdal konu ile ilgili yaptığı açıklamada, DHMİ olarak 2012 yılında 150 milyon 968 bin lira vergi ödeyerek kurumlar vergisi rekortmenleri arasında yer aldıklarını kaydederken, "Ülke bütçesine katkımız, 2012 yılında 189 milyon lira olarak gerçekleşti. Ekonomiye 2012 yılındaki toplam katkımız ise 868,1 milyon lira oldu. Hizmet satışlarımızın tutarı ise 2012 yılında 1 milyar 963 milyon lira oldu. Rakamların tanıklık ettiği bu tablo kuruluşumuz için gurur verici." diye konuştu.

DHMİ, HEM VERGİ HEM DE YATIRIM REKORTMENİ

Türkiye ekonomisine katkılarının yüksek miktarda vergi ödemek şeklinde tahakkuk ettiğini belirten Birdal, kamu-özel sektör işbirliği sayesinde özel sektör kaynaklarının, önemli alt yapı yatırımlarına aktarılmasının yolunu açtıklarını ifade etti.

Birdal, DHMİ'nin özellikle son 10 yıllık süreçte üstün işletmecilik becerisi ve yönetimsel başarısıyla küresel ölçekte bir kuruluş olmayı başardığını vurgulayıp şöyle devam etti:

"Bir yandan ülkenin ihtiyacı olan havacılıkla ilgili yatırımları süratle gerçekleştirirken diğer yandan da ülke ekonomisine önemli katkılarda bulundu. Sadece 2013 yılında ihalesini gerçekleştirip, temelini attığımız projeleri milyar dolarlarla ifade ediyoruz. Sayın Başbakanımızın talimatı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın yoğun çaba ve yönlendirmeleriyle gerçekleştirdiğimiz, asrın ihalesi olarak nitelendirilen İstanbul yeni hava limanı, yatırım rekorlarımızın zirvesidir. Bu ihale sadece kurumsal bir başarı değil, aynı zamanda Türk havacılığının ve Türkiye ekonomisinin eriştiği eşsiz zirvenin de kanıtıdır."

"YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK"

Genel Müdür Birdal, 2013 yılında DHMİ'nin öz kaynaklarıyla 450 milyon lira tutarında yatırım yapılmasının programlandığına dikkati çekti. Birdal,"Ülkemizin en ücra köşelerini 'hava limanı ağıyla' dünyaya bağlayan kuruluşumuz, aynı zamanda Türkiye'nin güleç yüzü olarak tanıtım ve turizmde de önemli rol oynuyor. Milyonlarca dünya gezgini, daha ülkemize ayak basar basmaz mimari açıdan özgün, rahat, konforlu, çağdaş hava limanlarımızdan Türkiye'ye 'merhaba' diyor. Ekonomimiz ve turizmimize bu yönüyle de katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz." şeklinde konuştu.


CİHAN