Dicle Üniversitesi karıştı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı.

Dicle Üniversitesi karıştı
08 Nisan 2013 Pazartesi 16:21 tarihinde eklendi, 2.698 kez okundu.

 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) bir grup karşıt görüşlü öğrenci arasında taşlı sopalı kavga çıktı.  Kavga eden bazı öğrenciler sığındıkları eğitim fakültesini savaş alanına çevirdi. Polis iki gruba eşlik ederek kampüsten çıkardı. 
 
Alınan bilgiye Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri 9 Nisan’da üniversitede düzenleyecekleri ‘ Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi Tevhid Öğretmenim’ konulu konferans için hazırladıkları broşürleri Mimarlık Fakültesi’nde dağıtmak istedi.

Burada bulunan DÜÖ-DER öğrenci derneği üyelerinin engeliyle karşılaştı. Bunun üzerine çıkan kavgada Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü üyeleri yaralandı. Haberin yayılması üzerine iki grup bu sefer eğitim fakültesi önünde karşılaştı. Taş, demir çubuk ve sopaların kullanıldığı kavgada bazı polisler ile öğrenciler yaralandı. DÜÖ-DER üyesi öğrenci grubu sığındığı eğitim fakültesini harabeye çevirdi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri öğrencileri ayırdı. Polis Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü üyelerini Yenişehir ilçesi Fiskaya bölgesine kadar takip etti. Güvenlik güçleri daha sonra DÜÖ-DER üyelerini otobüslere bindirip panzer eşliğinden kampüsten çıkardı. 
 
Basın açıklaması yapan Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri, rektörlükten izin aldıklarını belirterek, “ Buna rağmen DÜÖ-DER üyeleri ‘Bizden de izin alacaksınız’ deyip bir arkadaşımızın kafasında sandalye kırdılar. Biz de buna sessiz kalamazdık. Yasal bir etkinlik düzenliyoruz. Bunun için de broşürleri dağıtıyorduk. Bugüne kadar çok defa sustuk ancak artık susmayacağız.” dedi. 

CİHAN