Dicle'de derslere ara verildi

Dicle Üniversitesi Senatosu, öğrenci grupları arasında çıkan olaylar sebebiyle hafta başına kadar eğitime ara verilmesini kararlaştırdı.

Diclede derslere ara verildi
10 Nisan 2013 Çarşamba 15:03 tarihinde eklendi.

 

Dicle Üniversitesi Senatosu, öğrenci grupları arasında çıkan olaylar sebebiyle hafta başına kadar eğitime ara verilmesini kararlaştırdı. 
 
Dicle Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin bugüne kadar ülkenin en huzurlu ve en güvenli üniversitelerinden biri olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, “ Kamuoyunda yaptığı sayısız bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerle takdir gören üniversitemizde, son 2-3 gün içerisinde ülkemizin içinde bulunduğu çözüm sürecini akamete uğratmak isteyen kesimlerce sıkıntı ve gerginliklere yol açacak eylemler düzenlenmektedir.” denildi.
 
Üniversite yönetiminin bu konuda son derece duyarlı olduğunun belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yönetimimiz bu konuda son derece duyarlı olup öğrencilerimizin zarar görmemesi için gerekli hassasiyeti göstermektedir. Olayların seyri tüm yönetim kadromuz tarafından yakından takip edilmekte olup, gerekli önlemler alınmaktadır.  Bu çerçevede; öncelikle öğrencilerimizin sağduyulu davranıp, tahriklere kapılmaması, eğitim ve öğretimin huzurlu bir şekilde devam etmesini engelleyenlere fırsat vermemeleri son derece önem arz etmektedir. Bu amaçla dekanlarımız ve okul müdürlerimizle yapılan senato toplantısında, 10-13 Nisan 2013 tarihleri arasında üniversitemizde eğitim-öğretime ara verilmesi kararı alınmıştır.” 

CİHAN