Didem'den iki aydır haber yok

ÇANAKKALE'nin Çan İlçesi'nde, yaklaşık 2 ay önce market alışverişi için evinden ayrıldıktan sonra ortadan kaybolan lise 1'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Didem Çakmak, tüm aramalara karşın bulunamadı. Kızının kaçırıldığını düşünen ve hayatından endişe duyduğunu söyleyen baba Şakir Çakmak, "Ben kızımı istiyorum" dedi.

Didemden iki aydır haber yok
27 Mart 2015 Cuma 14:04 tarihinde eklendi.
Geçen 2 Şubat'ta Çan Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Didem Çakmak, evin ihtiyaçları için markete alışverişe gitti. Belli bir süre geçmesine rağmen kızının dönmemesi üzerine meraklanan annesi Zeynep Çakmak, eşi Şakir Çakmak'a durumu bildirdi. Tüm aramalarına rağmen bulunamayan genç kız için için ailesi, polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. 
 
3 Şubat günü, kızını kaçırdığını iddia ettiği E.K. adlı kişinin yakınlarının telefonla kendisini arayarak şikayetinden vazgeçmesi için baskı yaptığını söyleyen Şakir Çakmak, "Kaçıran kişinin yakınları, kızımın yaşını büyütmemi isteyerek ancak ondan sonra göstereceklerini söyledi. Bunları jandarmaya ve polise anlattım. Ama aradan iki ay geçti, hala kızımı bulunamadı. Kızımın hayatından endişeliyim. Ben kızımı istiyorum. Bu memlekette adalet varsa jandarma ve polisten kızımı bulmaları için yardım istiyorum. Ben adalet istiyorum. Var mı öyle 15 yaşında reşit olmayan bir kızı zorla alıkoymak, göstermemek? Televizyonlardaki gibi ben de kızımın ölüm haberini mi duyacağım? Sayın Başbakanıma, Cumhurbaşkanıma sesleniyorum. Kızımın bulunmasını istiyorum. Benim kızımı kaçıranlar, saklayanlar belli. Ama ben kızıma hala kavuşamıyorum" diyerek tepkisi dile getirdi.