"Didem'i çaya çağırmıştım"

ABD Büyükelçisi Ricciardone patlamadan yaralı kurtulan muhabir Didem Tuncay’ı hastanede ziyaret etti

Didemi çaya çağırmıştım
01 Şubat 2013 Cuma 17:53 tarihinde eklendi.

 

ABD Ankara Büyükelçiliği’ndeki patlamadan yaralı kurtulan muhabir Didem Tuncay’ı hastanede ziyaret eden ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, eski muhabirin elçiliğe kendisinin çay daveti üzerine geldiğini söyledi.
 
Tuncay'ı tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesi'nde ziyaret eden Ricciardone, hastane çıkışında gazetecilere şu açıklamada bulundu:
 
"Buradayım hastanedeyim çünkü sizlerden biri burada hastanede. Benimle çay içmeye geliyordu. Türkiye'ye geldiğimde röportaj yapan ilk kişiydi. 'Gel birlikte çay içelim' dedim. Onu davet ettim. Eminim siz de Didem'le gurur duyuyorsunuz. O da hepiniz gibi ülkesine ve Türk demokrasisine hizmet ediyor. Hepimiz dua ediyoruz bir an önce şifa bulması için. Ailesine de geçmiş olsun diyorum. Türk hükümeti harika davrandı ben bazı bakanlardan, Sinirlioğlu'ndan, Davutoğlu'ndan telefon aldım. Bundan daha destek dolu daha sıcak bir tepki göremezdik."
 
Ankara Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin ise 38 yaşındaki Didem Tuncay'ın saat 13.40'da hastanelerine getirildiğini söyledi.
 
Zengin, “Yapılan ilk değerlendirmede baş bölgesinde, özellikle sağ göz bölgesinde travmanın da bulunduğunu bir durum tespiti yapıldı. İlgili branşlardan tüm hekim arkadaşlarımızın ortak değerlendirmeleri halen devam ediyor. Mevcut bulgularla hastamızı yoğun bakımda gözleme devam ediyoruz. Tetkikleri hala devam ediyor” diye konuştu.