Didik didik aradılar!

YGS sınavı öncesinde öğrencilerin binaya alınışı sırasında adaylar adeta didik didik arandı.

Didik didik aradılar!
27 Mart 2011 Pazar 12:51 tarihinde eklendi, 2.595 kez okundu.

 

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınav binalarının bulunduğu cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle üniversite kampüslerinde ve ana caddelerde sınava girmek isteyen adayların uzun kuyruklar oluşturduğu gözlendi. Adaylar sınav yerlerine alınma saati olan 09.30’a kadar aileleri ve yakınları ile heyecanla beklerken aynı zamanda son kontrollerini de yaptılar. Adayların sınava girmelerinin ardından, yakınlarının okul çevrelerindeki heyecanlı bekleyişleri de başladı.
 
Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.
 
Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra adaya ait sınav evrakı ile içinde kalem, silgi bulunan poşetler dağıtıldı.
 
Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı.
 
Sınav başladıktan sonra adayların 120 dakika (2 saat) ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri yasak olacak. Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete gitmeleri, sınav salonundan çıkmalarına izin verilmeyecek.
 
Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın 120 dakikası dolana kadar sınav salonunda bekletilecek.
 
Sınav sırasında ÖSYM’yi temsil edecek özel görevliler sınav salonlarını dolaşacaklar, gerekli gördükleri takdirde belge ve kimlik kontrollerini yeniden yapacaklar, gereken bütün önlemleri alacaklar.
 
Adayların sınav sırasında konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerine kalem, silgi gibi şeyler alıp vermeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasak olacak. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları iptal edilecek.
 
Sınavda adaylara, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin her birinden 40’ar soru yöneltiliyor.
 
Tek oturumda tamamlanacak sınav 160 dakika sürecek.
 
UYGUN DA SINAVDA
Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Eskişehir'de YGS'ye girdi.
 
SINAV HEYECANINI YENEMEDİ
Samsun'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren genç kız, sınav heyecanından dolayı geçirdiği panik atak yüzenden sınıfta fenalaştı. Sınıf öğretmeni tarafından olay yerine çağrılan ambulansta bir süre tedavi altına alınan öğrenci, sınavı 35. dakikada terk etmek zorunda kaldı.
 
Atatürk İlköğretim Okulu'nda YGS'ye giren Derya Tuncer (24), heyecandan panik atak geçirdi. Sınav salonunda görevli öğretmenin yardımlarına rağmen kendine gelemeyen genç kız için 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı.
 
Ambulansta bir süre tedavi edilen genç kız, sınav salonundan çıktığı için tekrar alınmayınca, sınavı yarıda bırakmak zorunda kaldı.