Didim, Ahmet Atakan için yürüdü

Hatay'da ODTÜ eylemine destek yürüyüşünde 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın başına işabet eden gaz fişeği nedeniyle yaşamını yitirmesi Aydın'ın Didim İlçesi'nde yürüyüşle protesto edildi.

Didim, Ahmet Atakan için yürüdü
10 Eylül 2013 Salı 21:32 tarihinde eklendi.
 
Eğitim-Sen, ÖDP, EMEP, Tdk, Emekli-Sen, Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi, 78'liler, Didim Gençlik Platformu, ESP, BDP'nun oluşturduğu Didim Demokrasi Platformu üyeleri, saat 18.30 sıralarında KESK Didim Şubesi önünde toplandı.

Didim eski adliye binası önündeki alana kadar yürüyen yaklaşık 100 kişilik gruba, Didim'de bulunan Wernice Korsokofflular ve Eski Mapuslar Dayanışma Girişimi de destek verdi. Didim Demokrasi Platform Sözcüsü Barış Bozkır, grup adına yaptığı açıklamada AK Parti Hükümetinin içi boş yalanlarla halkı oyaladığını ve faşizmini tüm yurda yaydığını ileri sürdü.

Hatay'da dün yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın Hatay'ın yitirdiği üçüncü genç olduğunu belirten Bozkır, Hatay'ın Suriye'ye yakınlığı ve 'farklılıkları' barındıran bir yer olmasından ötürü özel olduğuna dikkat çekti.
 
Didim'de bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe de "İşkenceyle, zulümle gözdağlarıyla bizden almaya çalıştıklarına hiçbir zaman rıza göstermedik. Bugün bir canımızı daha aldılar ama bilinmelidir ki binlerce genç ve biz bir adım daha attık" dedi.
 
Platform sözcülerinden Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Pınarbaşı ise AK Parti hükümetinin Gezi Parkı olayları ile başlayan süreçte hayatını kaybeden gençlere istifa borçlu olduğunu belirtip, "AKP'nin faşist baskıları gün geçtikçe artıyor. Böylesi Hitler'in bile aklına gelmemişti" dedi. Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

DHA