Didim'de yoga festivali

Dünyanın her ay düzenlenen tek Yoga Festivali, bu ay 05-10 Temmuz tarihlerinde Didim – Akbük’te gerçekleşecek. Yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce katılımcıyı Yoga, Sağlık, Spor dolu bir tatil bekliyor.

Didimde yoga festivali
02 Temmuz 2016 Cumartesi 10:19 tarihinde eklendi, 1.612 kez okundu.

Dünyanın her ay düzenlenen tek Yoga Festivali, bu ay 05-10 Temmuz tarihlerinde Didim – Akbük’te gerçekleşecek. Yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce katılımcıyı Yoga, Sağlık, Spor dolu bir tatil bekliyor. Uluslararası Yoga Festivali’nde Yoga severler 6 gün boyunca 24 pratik çalışma ile Yoga’ya doyacak.
 

Aile boyu yapılabilen, her yaşın sporu Yoga ile birlik ve bütünlük duyguları, yaşamın kutlu ve mutlu yönleri, yurtiçi ve yurtdışından farklı kültürlerin insanları ile bir arada  Bayram tadında yaşanacak.  
 

Festival programında Çakra, Nefes, Biyoenerji, Meditasyon, Gevşeme, Güneş Enerjisi ile Bağlantı ve Zayıflamak için Yoga çalışmalarının yer aldığı 24 Pratik Yoga seansı, İnteraktif Söyleşi ve Spiritüel Film gösterimi yer alıyor. Çalışmalar Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Sn. Akif Manaf önderliğinde gerçekleşecek. Gercek Yoga bilgilerinin aktarildigi dunyanin ilk ve tek Yoga dergisi, Yoga Academy Journal’ın ise 4. yil kutlamaları yapılacak.Yoga Ateşi dans ve koreografi gösterileri ile Didim’in eşsiz doğası ve tarih mirası da  Festival’in keşfetmeye değer renkleri..

 

Sağlık Dolu Mutlu Bir Hayat İçin Sizinleyiz

Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf :   

 

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Yoga uyguladıkça olumsuzluklardan sakınma ve olumlu olanı yaşama geçirme becerisi artıyor, bireyler sağlıklı ilişkiler kuruyorlar ve sosyal ilişkilerde başarı gösteriyorlar. Her gün 1 saatinizi Yoga yapmaya ayırırsanız sağlık, refah, özgürlük, huzur dolu mutlu bir hayata da adım atarsınız. Yoga tekniklerini düzenli olarak değişmez kararlılıkla uygulayın, kesinlikle başarıya ulaşacaksınız. Üstelik Yoga aile boyu uygulanabilecek eşsiz bir spor..  

 

1.         Yoga strese iyi geliyor, dinlendiriyor, size ruhunuzu hissettiriyor. Vücudunuzu forma soktuğu kadar zihinsel yorgunluğunuzu da alıyor. Yoga yapanlar yapmayanlara göre gündelik hayatlarında çok daha az stres yaşıyor. Özellikle karın ve baş ağrısı çekmiyor.
 

2.         Yoga kan basıncını düzenliyor. Kalp krizi riski azalıyor. Yoga yapanlar dolaşım hastalıklarına da yapmayanlara göre daha az yakalanıyor. Çünkü Yoga sırasında vücut, kendine yararlı salgılar üretiyor ve bu salgılar Yoga çalışması bittikten sonra da yararlılığını sürdürüyor.
 

3.         Yoga bağışıklık sistemine çok faydalı ve Yoga yapmak bedenin bağışıklık sistemini güçlendiriyor.  Böylelikle nezle, grip ve diğer mikrobik hastalıklara ve bunların tetiklediği rahatsızlıklara karşı vücudun direncini artırıyor. Uzmanlara göre bunun nedeni, Yoga çalışmasının bedeni rahatlatmasıdır. Bu rahatlık sonucu, vücudun hastalıklara karşı direnci artar.
 

4.         Yoga davranışınıza yansıyor. Düzenli Yoga uygulayan kişilerin yüzde yüzü depresyona girmiyor. Depresyon onların kapısını çalmıyor.
 

ORİJİNAL YOGA SİSTEMİ NEDİR?
 

Orijinal Yoga Sistemi, bilinen en eski kişisel gelişim ve bütünsel sağlık sistemidir. Nefes teknikleri ile artan oksijen sayesinde tüm vücut canlanır, yenilenir. Duruş teknikleri ile omurga ve kaslar esner, güçlenir. Konsantrasyon, meditasyon ve gevşeme teknikleri ile zihin rahatlar, sinirsel gerginlik atılır.  Düzenli uygulama ile tam bir fiziksel sağlık, sinirsel denge, zihinsel rahatlık, berrak ve uyanık bilinç kazanırsınız. Beden, zihin ve ruhun mükemmel uyumunu yakalarsınız!!!