Diego sisteme uymuyor mu ?

Ligde bu sezon 3 hafta geride kalırken İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe henüz istenilen düzeye gelmiş değil.

Diego sisteme uymuyor mu ?
22 Eylül 2014 Pazartesi 10:42 tarihinde eklendi.
Diego Ribas şu ana kadar sıfır katkı ile oynuyor. Ne asist ne gol üretebildi. Gaziantep maçının istatistiklerine göre 57 kez topla buluşup 46 isabetli pas verdi ancak bunların çoğu da yanlış tercih edildi. 3 kez şut şansı buldu isabet sağlayamadı. Fenerbahçe'nin 10 numarasına formanın ağırlığı şimdilik ağır geliyor. Ya sisteme uyamadı ya da takım arkadaşlarına uyum sağlayamadı.
 
KANATLAR İYİ ÇALIŞIYOR
 
Sarı-Lacivertli takımın en etkili yeri sağ ve sol kanatları Gökhan Gönül ile Caner Erkin. Bu ikili geçen yıl olduğu gibi bu sene de arı gibi çalışıp büyük beğeni topluyor. Sadece bek gibi değil, sürekli bindirmeler yaparak hücuma katkı sağlıyor çağın futbol anlayışına kolaylıkla ayak uyduruyorlar.
 
MERT GÜNOK GÜVEN VERİYOR 
 
Fenerbahçe'nin deneyimli eldiveni Volkan Demirel'in cezası nedeniyle forma giyemediği maçlarda kaleyi devralan Mert Günok, Gaziantepspor karşısında da yaptığı başarılı kurtarışlarla alkış topladı. Özellikle oyunun ilk yarısında Gaziantepsporlu forvetlerin yakaladığı önemli pozisyonlarda kalesini gole kapatmayı başaran 25 yaşındaki file bekçisi, ikinci yarıda da Kırmızı-Siyahlı futbolculara geçit vermeyerek takımının galibiyetine katkı sağladı. Mert görev yaptığı maçlarda Volkan olmasa da kalenin güvenli ve emin ellerde olduğunu gösterdi.
 
HEM DİNAMO HEM ÖRÜMCEK MEHMET TOPAL
 
Fenerbahçe'nin orta alandaki sigortası Mehmet Topal, yine performansıyla göz kamaştırdı. Enerjisi bitmek tükenmek bilmeyen Mehmet Topal sahada kaldıkça takım arkadaşlarına nefes aldırıyor, tribünlere derin bir oh çektiriyor.
 
Yaptığı yerinde müdahalelerle, birçok pozisyonda tehlikenin büyümesini önleyen ve örümcek misali topları çalan Topal, ayrıca hücumdaki arkadaşlarına da sık sık yardım etti. Uzaktan çektiği şutlarla gol arayan tecrübeli futbolcu, duran toplarda da ceza sahasına girerek rakip savunmaya zor anlar yaşattı. 
 
KUYT VE EMRE ÇALIŞKAN, BEKİR-ALVES DİKKATLİ
 
Takımın tecrübeli isimleri Emre ve Kuyt ilerleyen yaşlarına rağmen mücadeleci oyunları ile takıma değer ve direnç katıyor. Kazanma arzuları takım arkadaşlarını da olumlu etkiliyor. Bekir-Alves ikilisi ise üzerlerine düşen görevi yaptılar. Rakip kontrataklarında doğru hamle ve ve iyi yer tercihleri ile savunmada başarılı oldular.
 
DİEGO GİBİ EMENİKE VE SOW DA ETKİSİZ
 
Fenerbahçe'nin en büyük sorunu şimdilik forvet hattında görünüyor. Emenike ve Sow isteksiz ve etkisiz görünüyor. Topsuz oyunda hareketli değiller. Geçen sezondan uzak bir görüntü çiziyorlar.