Dijital Dönüşüm

Dijital dönüşüm marka ve şirketlerin, üretim aşamalarını yeni nesil teknolojilere adaptasyon süreci olarak adlandırılabilir. Bu sayede hem tüketicinin hem de sanayinin dijital dönüşümü için yeni fırsatlar sunmaktadır.

Dijital Dönüşüm
01 Nisan 2019 Pazartesi 17:29 tarihinde eklendi, 1.263 kez okundu.

Dijital dönüşüm marka ve şirketlerin, üretim aşamalarını yeni nesil teknolojilere adaptasyon süreci olarak adlandırılabilir. Bu sayede hem tüketicinin hem de sanayinin dijital dönüşümü için yeni fırsatlar sunmaktadır. Bir şirketin, üretim, yönetim, araştırma ve geliştirme alanlarını kapsayan tüm aşamaların, teknoloji ile buluşup, uluslar alanında rekabete girebilmesini sağlamaktadır.  


Sanayinin Dijital Dönüşümü Rekabet ortamın büyümesi, yeni model çalışma şekilleri, iş üretim süreçlerinin otonom robotlar ile adaptasyonu beraberinde, Bigdata’nın hizmet (ürün) satışı ve gelişimi için analiz edilmesi; yerli şirketlerin global firmalar ile rekabet halinde olabilmesi ve sanayi sektörünün dijital dönüşümünü doğru anlamlandırabilmek için kaçınılmazdır. Dijital dönüşümü kapsayan yeni trendlere baktığımızda, Siber Güvenlik, AR/VR, Big Data, Otonom Robotlar, Iot, 3D Yazıcılar, Simülasyonlar, Sistem Entegrasyonları, Bulut Bilişim, Kripto Paralar, Dijital Pazarlama, dijital dönüşümün tüm kollarını kapsayan yeni teknolojilerdir.  


Bu teknolojiler sektörel pencereden bakıldığında tekstil, makine, sağlık, sinema gibi sektörlere girdi ve gelişmeye devam etmektedir. Global pazarda bu sektörlerin öncü firmalarını takip ederek, yeni gelişmeleri yorumlayabilmek, ayrıca iletişim hızının arttığı ve erişim kolaylaştığı bu günlerde, hemen hemen tüm sektörlerin ve iş kollarının birleşmeye başladığı iş hayatında, araştırma, üretim ve pazarlama gibi bölümlerin gelişimini katlayarak, dünyaya açık bir göz ile bakmamızı sağlayacaktır. Bu sayede yıkıcı yenilikleri fark etme ihtimalleride artacaktır.  


Dijital Dönüşümün Avantajları Nelerdir?


Kobiler İçin Dijital Dönüşüm avantajları incelendiği zaman temel prensipler taşımaktadır; Bunlar; verimlilik gelişimi., Üretimde kullanılan kaynakların israf edilmemesi ve maliyetleri düşürmek için yeni teknolojileri adapte ederek uzun vadede karlı bir geri dönüş elde etmek olarak düşünülebilir. Üretimde düşük maliyet ve daha çok ürün üretimi sağlanılması, aynı zamanda daha kaliteli ürün ve hizmetin daha çeşitliliğini artırmak. Pazardaki rekabeti kızıştırır ve avantaj elde etmenizi sağlar.  


Sanayinin dijital dönüşümü ile şirket bünyesinde bilgi aktarımı ve raporlama sunum süreçlerinin hızlanmasını sağlamaktadır. Sensörden gelen veriler, üretim aşamasındaki durumları, anlık olarak, şirketin ilgili departmanlarına ileterek, tedarik ya da üretimin değişmesini sağlar. Üretimin tüm noktaları ve iş süreçleri; zamandan ve yerden bağımsız olarak iletişim imkanı oluşturulabilir.  


Bu sayede, üretimde hızlı bir yapı ve üretim hattına yeni ürünler eklenmesi gibi çalışmalar, büyük çalışmalar gerektirmeden oluşabilir. Maliyetler azalır, kaynak kullanımı verimli hale gelir, üretimde hata oranı daha aza iner ve oluşabilecek sorunlar daha kısa sürede aşılır. Tüm bunlar daha az maddi kayıp sağlar. Veri kayıtları geliştirilir. İşlenebilir veri daha hızlı sürede akışa girer ve bunun için dosya ve klasör birikintisine gerek kalmaz.  

Sanayinin Dijital Dönüşümü hakkında detaylı bilgiye ulaşmak Sanayinin dijital dönüşümü sitesini ziyaret edebilirsiniz.