Dijital Pazarlamada E-Ticaret

Sosyal medyanın günümüz insanının hayatı üzerinde yarattığı etkilerin inanılmaz boyutta olduğu bir gerçek. Özellikle çalışan nüfus ve genç nüfus hayatlarının büyük bölümünü internet ortamında ya da onun etkisinde kalarak geçiriyorlar.

Dijital Pazarlamada E-Ticaret
05 Aralık 2016 Pazartesi 20:01 tarihinde eklendi, 1.095 kez okundu.

Sosyal medyanın günümüz insanının hayatı üzerinde yarattığı etkilerin inanılmaz boyutta olduğu bir gerçek. Özellikle çalışan nüfus ve genç nüfus hayatlarının büyük bölümünü internet ortamında ya da onun etkisinde kalarak geçiriyorlar. Bu da ticari işletmeleri ya da kitleleri ilgilendiren konular üzerine çalışan kişileri kaçınılmaz bir şekilde sosyal medya araçlarından yararlanma yoluna itiyor. Çok az olan maliyeti ve çok büyük getirisi olması nedeniyle sosyal medya platformlarında ya da bloglarda yer aldığını gördüğümüz işletme veya sosyal sorumluluk projesi sahibi tüzel kişilerin sayısı hızla artmakta. Bu da konunun daha profesyonel bir boyutta ele alınması gerektiğini ortaya koydu. Sosyal medya pazarlaması ya da sosyal medya yönetimi olarak anılan ve yeni oluşan bu işkolunda faaliyet gösteren kişilerin ve işletmelerin sayısı hızla arttı. Sosyal medyapazarlaması uzmanı olarak nitelendirilen ve bu konu üzerine uzmanlık geliştiren kişiler sadece bu şirketlerde değil, çoğu kurumsal şirketin bünyesinde yer almaya başladılar.

               
SEO danışmanı ve uzmanı kısa olarak açıklandığında, şirketlerin, markaların ya da projelerin sosyal medya üzerinden yürütülecek pazarlama stratejisini belirleyen yöntemler bütünü olarak tanımlanabilir. Söz konusu yöntemler içerisinde hedef kitlenin ve kullandığı sosyal medya platformlarının belirlenmesi en başta gelen konulardan birisidir. Markaya uygun bir içerik tespit etmek ve şirket için sürdürülebilir bir hikaye yaratmak ta önemli unsurlar arasında yer alır. Doğru yönetilen bir marka için iyi bir içerik oluşturmak ve elde edilen verileri doğru bir şekilde analiz edebilmek gerekir. Zaten temelde bu iki nokta, yani içerik yönetimi ve veri analizi sosyal medya yönetiminin iki ana unsurudur. İçeriğinizin özgün ve kaliteli olması sosyal medyanın en önemli özelliği yani herkesin paylaşım yapabilmesini sağlamasını kullanarak vermek istediğiniz mesajın kitlelere ulaşmasını sağlar. İçeriğiniz ne kadar kaliteli olursa o kadar çok insan paylaşmak ister ve böylece markanızın, ürününüzün ulaştığı kitlenin katlanarak büyümesini sağlar. Veri analizi ise hedef kitleniz ve davranış şekilleri hakkındaki istatistiki bilgilere ulaşmanızı sağlar ve böylece markanızı daha doğru biçimde yönetmenize imkan tanır. Veri analizinin bir başka ve belki de daha önemli özelliği de kişilerin şirketiniz, markanız ya da ürününüz hakkındaki yorumlarını analiz etmesi, trend analizini sağlamasıdır. Elbette veri analiz yöntemi sosyal medyadan toplanan bilgiler için gerçekleştirildiğinden, bu konuda uzman olan değerlendirilmesi gereklidir. Klasik analitik yöntemleri kullanarak bu verileri analiz etmeye çalışmak verimli sonuçlara yol açmayabilir.

              
Sosyal medya için kullanacağınız bir içerik oluşturmak gerekeceği ve toplanan verileri doğru yöntemlerle analiz etmek gerekeceği için, profesyonel kişilerden yardım almak kaçınılmaz olur. Bunun için şirketler bünyelerinde sosyal medya uzmanı istihdam etmek isterler. Yine aynı nedenle sosyal medya yönetimi ana faaliyet alanı olan şirketler kurulmakta ve işletilmektedir. Siz de markanızın doğru biçimde yönetilmesini ve sosyal medya imkanlarından faydalanmasını istiyorsanız, bu uzman kişilerden yardım almanız yerinde olacaktır.