Dik duruş aparatı ile omurga nasıl düzeltilir?

Omurga sıralı kemikler halinde boyun ve bel kısmına doğru hafif eğimli bir yapıdır ve bu bölgede meydana gelen anormal eğimlerin düzeltilmesi için dik duruş aparatı gibi korselerden faydalanmak oldukça etkili sonuçlar almaya yardımcı olmaktadır.

Dik duruş aparatı ile omurga nasıl düzeltilir?
19 Haziran 2019 Çarşamba 19:17 tarihinde eklendi, 2.727 kez okundu.

Omurga sıralı kemikler halinde boyun ve bel kısmına doğru hafif eğimli bir yapıdır ve bu bölgede meydana gelen anormal eğimlerin düzeltilmesi için dik duruş aparatı gibi korselerden faydalanmak oldukça etkili sonuçlar almaya yardımcı olmaktadır.
 

Dik Duruş Aparatı Nedir?
 

Dik duruş aparatı sırt bölgesinde yanlış duruş pozisyonları sonrasında meydana gelen ağrıların hafiflemesin ve kamburluk gibi rahatsızlıkların iyileştirilmesine katkı sağlayan bir korse modelidir. Esnek bir kumaştan manyetik balenlerden oluşmaktadır. Bu entegre mıknatıslar sırttaki ağrıları hafifletirken aynı zamanda omuzların, bel ve sırt bölgesinin olması gereken konuma ulaşmasını sağlayarak aradaki dengeyi sabitler ve omurga eğriliklerinin düzelmesine destek olur. Eğik durmak zaman içerisinde kifoz oluşumuna neden olmaktadır. Daha çok ergenlik döneminde rastlanılan bu durum zaman içerisinde daha ciddi bir hal almaktadır. Kamburluk kişinin olduğundan daha kısa gözükmesine neden olabileceği gibi fiziksel birçok hareketin de engellenmesine yol açabilmektedir. Dik duruş aparatları ile bu durumu engellemek ve bu durumun kurtulmak mümkün olmaktadır.
 

Omurga Nasıl Düzeltilir? Dik Duruş Korsesi İşe Yarar mı?
 

Omurga yanlış duruş nedeniyle zaman içerisinde öne, sağa ve sol doğru eğimli bir hal alabilir. Omurganın öne doğru eğilmesi kemiklerin sırtta kavis oluşturmasına ve bu durumda kifozun başlamasına neden olmaktadır. Omurganın düzelebilmesi için kişinin dik durmaya ve doğru duruş pozisyonunda olmasına dikkat etmesi gerekmektedir. Bunu yapmak için ise birtakım aparatlardan faydalanılabilir. Dik duruş korsesi omurgada meydana gelen eğimlerin düzeltilmesi için geliştirilmiş bir aparattır. Sırt kaslarının güçlenmesine destek olan bu korse modeli hem ağrıların azalmasına hem de eğik duruşun düzelmesine destek olmaktadır. Omurga eğriliklerinin düzeltilmesi için bu korse modelleri tercih edilebilmektedir. Omurganın düzeltilebilmesi için omuzların geri doğru durması ve sırt ve bel ile olması gereken konuma ve hizaya gelmesi gerekmektedir. Bu şekilde kısa süre içerisinde omurga eğriliklerinde düzelme sağlanabilmektedir.
 

Kamburluk Önleyici Korse Nasıl Kullanılır?
 

Dik duruş aparatları gün içerisinde rahatça kullanılabilmektedir. Kıyafetlerin altından belli olmayan bu aparatlar günlük hayatta rahat hareket etmenize yardımcı olmaktadır. Takılması ve çıkartılması oldukça kolaydır. Kullanım amacına göre takma süresi değişebilmektedir. Genel olarak günde 1-2 saat kullanılması tavsiye edilmektedir. 3 hafta boyunca düzenli bir şekilde kullanıldığında etkili sonuçlar alınabilmektedir. Sırt kaslarının güçlenmesine ve sırt ağrılarının hafiflemesine yardımcı olan bu korse modelinin üzerinde sıkılığını ayarlayıcı aparatlar bulunmaktadır. Bunları geri doğru sıkılaştırarak omuzların daha dik durmasını sağlayabilirsiniz.
 

Dik Duruş Aparatı Sipariş ve Satın Alma
 

Sırt ve bel ağrılarınıza son vermek istiyorsanız sizler de bu korselerden sipariş verebilirsiniz. Genel olarak kamburluk korsesi kullanımı kolay olduğu için birçok kişi bu aparatları tercih etmektedir. Kifoz korsesi ile yanlış duruş pozisyonlarını düzeltebilir ve kamburluk gibi rahatsızlıkların oluşmasını engelleyebilirsiniz. Aynı zamanda ağrılarınızın hafiflemesini sağlayarak daha rahat hareket edebilir ve kendinizi daha sağlıklı hissedebilirsiniz.