Dikkat! Ankara'da bu yollar trafiğe kapatılacak

ANKARA Valiliği, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sebebiyle trafiğe kapatılacak, yönlendirme yapılacak ve ring yapılacak yollar hakkında bir duyuru yayımladı. Buna göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak, bazılarında yönlendirme ve ring yapılacak.

Dikkat! Ankarada bu yollar trafiğe kapatılacak
28 Ekim 2016 Cuma 12:52 tarihinde eklendi.
TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR
Ankara Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kapatılacak yollarla ilgili şöyle denildi: "29 Ekim 2016 günü, saat 09.30’da, Anıtkabir’de yapılacak törenler ile ilgili olarak; Gençlik Caddesi çift yönlü, Akdeniz Caddesi çift yönlü, Anıt Caddesi çift yönlü olarak 29 Ekim 2016 günü, saat 07.00’den itibaren CHP İl Başkanlığının düzenlediği yürüyüş sonuna kadar trafiğe kapatılacaktır. 29 Ekim 2016 günü, 13.00’te düzenlenecek Kortej Yürüyüşü ve saat 19.00’da düzenlenecek Fener Alayı Kortej Yürüyüşü güzergâhı ile ilgili olarak; Çankırı Caddesinin tamamı ve caddeye bağlanan tüm cadde/sokaklar çift yönlü, Atatürk Bulvarı’nın Ulus kavşak ile Kuğulu Park Kavşağı arasında kalan bölümü ve Bulvara açılan cadde/sokakların tamamı çift yönlü, İnönü Bulvarı’nın Atatürk Bulvarı ile Mevlana Bulvarı arasında kalan bölümü ve Bulvara açılan cadde/sokakların tamamı çift yönlü, Anafartalar Caddesi, Ulus kavşaktan çıkrıkçılar yokuşu başına kadar çift yönlü, Kevgirli Sokağın Bentderesi Caddesi ile Hisarpark Caddesi ile Konya Sokak arasında kalan bölümü çift yönlü, Cumhuriyet Caddesi’nin tamamı ve caddeye açılan cadde/sokakların tamamı çift yönlü, Dikmen Caddesi’nin 15 Temmuz Şehitler Kavşağı ile Polisevi Kavşağı arasında kalan bölümü çift yönlü, Talatpaşa Bulvarı’nın Adnan Saygun Caddesi ile Hipodrom Caddesi arasında kalan bölümü ve bulvara açılan cadde/sokakların tamamı çift yönlü, Selimiye Caddesi ve caddeye açılan cadde/sokaklar çift yönlü 29 Ekim 2016 günü saat 07.00’den itibaren etkinliklerin sonuna kadar trafiğe kapatılacaktır. 29 Ekim 2016 günü, saat 15.00’de Celal Bayar Bulvarı Yüksek Hızlı Tren Garı Açılışı ile ilgili olarak; Celal Bayar Bulvarının; Devlet Demir Yolları Gazi Mustafa Kemal Hastanesi Kavşaktan Kurtuluş Kavşak arası, Bulvara açılan varyantlar, bağlantı yolları, cadde ve sokaklar dâhil, 28 Ekim 2016 günü saat 11.00’den 29 Ekim 2016 günü program sonuna kadar çift yönlü trafiğe kapatılacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Organizesinde, 29 Ekim 2016 günü, 11.00’de Cumhuriyet Bayramı yürüyüş etkinliği güzergâhı ile ilgili olarak; Cumhuriyet Caddesi’nin tamamı ve caddeye açılan cadde/sokakların tamamı çift yönlü, İstanbul Caddesi’nin Atatürk Bulvarı ile Kazım Karabekir Kavşak arasında kalan bölümü çift yönlü, Hipodrom Caddesi’nin Mevlana Bulvarı ile Cumhuriyet Caddesi arasında kalan bölümü çift yönlü, Talatpaşa Bulvarı’nın Atatürk Bulvarı ile Cumhuriyet Caddesi arasında kalan bölümü çift yönlü, Kazım Karabekir Caddesi’nin İstanbul Caddesi ile Anıt Caddesi arasında kalan bölümü çift yönlü, GMK Bulvarı’nın Maltepe Köprüsü ile Anadolu Meydanı arasında kalan bölümü belirtilen güzergaha açılan cadde/sokakların tamamı çift yönlü, Dögol Caddesi’nin Anadolu Meydanı ile Beşevler Kavşak arasında kalan bölümü ile belirtilen güzergâha açılan cadde/sokakların tamamı çift yönlü 29 Ekim 2016 günü saat 07.00’den itibaren etkinliklerin sonuna kadar trafiğe kapatılacaktır"
 
TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI, ETKİNLİKLER BİTENE KADAR RİNG YAPACAK
Ankara Valiliği'nin yönlendirme ve ring yapılacak yollarla ilgili yaptığı bilgilendirme ise şöyle: "Büyükşehir Belediye Başkanlığı EGO Genel Müdürlüğü Otobüsleri, Mamak – Altındağ Bölgeleri Dikimevinden dönüş yapacak, Ankaray Metroya yolcularını taşıyacaktır. Sincan – Fatih – Eryaman - Etimesgut Bölgeleri, Ümitköy Çayyolu Metroya yolcularını taşıyacaktır. Keçiören – Yenimahalle – Akyurt – Batıkent – Etlik - Pursaklar Bölgeleri, Batıkent Metro istasyonlarına (Batıkent–Ostim–Hastane–Demetevler–İvedik–Akköprü) yolcularını taşıyacaktır. Çankaya – Gölbaşı Bölgeleri, AŞTİ (Ankaray), Çayyolu Metroya yolcularını taşıyacaktır. Semt otobüsleri, yolcularını semtlerden alarak yukarıda belirtilen metro istasyonlarına taşıyacaklar, yolcuların Kızılay – Ulus – Sıhhiye Merkezlerine metrolar ile intikali sağlanacaktır.
 
Dolmuşlar, Özel Halk Otobüsleri ve diğer özel toplu taşıma araçları, semtlerden aldıkları yolcuları kapama noktalarına getirecek, yolcuları indirdikten sonra tekrar semtlerine dönerek etkinlikler bitene kadar ring yapacaklardır. 
 
Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, İlimizde yapılacak etkinlikler nedeniyle alınan güvenlik önlemleri kapsamında, trafik bakımından bazı düzenlemeler yapılmıştır. Vatandaşlarımızın, trafiğe kapatılan yol ve güzergâh durumunu dikkate alarak günlük planlarını yapmalarının faydalı olacağı düşünülmektedir. Hemşehrilerimizin güvenlik ve trafik önlemleri nedeni ile verilen rahatsızlığı anlayışla karşılamalarını bekleriz."
 
Haber: ANKARA, (DHA)