Dilara'nın büyük dramı

Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde 7 yaşındaki Dilara Koçak'ın, 2 yıl önce geçirdiği ateşli hastalık sonucu yatağa mahkum oldu

Dilaranın büyük dramı
24 Mart 2013 Pazar 18:11 tarihinde eklendi.

 

Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde 7 yaşındaki Dilara Koçak'ın, 2 yıl önce geçirdiği ateşli hastalık sonucu yatağa mahkum oldu. Dilara, yaşamını burnundan aldığı özel mamayla beslenerek ve oksijen tüpüyle nefes alarak sürdürüyor. 
 
Seydişehir'in Değirmenci Mahallesi'nde oturan 3 çocuk babası 34 yaşındaki işsiz Ali Koçak ile eşi 28 yaşındaki Güldane Koçak'ın kızları Dilara, 2 yıl ateşli hastalık geçirdi. Bu sırada duran kalbi çalıştırılarak yaşama döndürülen Dilara'nın beyin hücrelerinin bir kısmı yeterli oksijen gitmediği için fonksiyonunu yitirdi. Dilara'da, akciğerlerinde, nefes almasında ve yutmasında rahatsızlıklar başladı. Yapılan tedavilere rağmen eski sağlığına kavuşamayan Dilara, şimdi oksijen tüpüyle nefes alabiliyor, burnundan özel sıvı mamalarla besleniyor. 
 
Kızının gözlerinin önünde eriyip gittiğini belirten Ali Koçak, "Yüzde 98 özürlü raporu verilen kızıma adeta bebek gibi bakıyoruz. 2 yıl önce yaşıtlarıyla koşup oynuyordu. Şimdi tedavisini sağ olsun devletimiz karşılıyor. Ama çalışmadığım için kardeşim ve ailemle aynı evde birlikte yaşıyoruz'' dedi. 
 
14 yıllık evli olduklarını ve Dilara'nın ikinci çocukları olduğunu ifade eden anne Güldane Koçak da "Kayınvalidemin 3 ayda aldığı yaşlı maaşıyla ve çevredekiler yardımıyla geçinmeye çalışıyoruz. 2 yaşındaki oğlumuz Eren'in de kalbi delik. Bu yüzden de gelişme problemi yaşıyor. Yürüyemeyen, konuşamayan, hareket edemeyen kızımı gördükçe dünyamız kararıyor. Devletin desteği olmasa yaşamımızı bile sürdüremeyeceğiz. Mamayı devlet alıyor. Banyosu bile olmayan tek odalı bir evdeyiz'' diye konuştu.

DHA