Dileği için tel yuttu ama...

Esra Balamir, evlenmek isteyen kızların dilek tuttuğu Sarıyer'deki Telli Baba türbesinden tel alıp yuttuğunu açıkladı. Uzmanlar, “Normal yollarla atamazsa kesinlikle ameliyat gerekiyor” diyerek uyardı

Dileği için tel yuttu ama...
01 Eylül 2012 Cumartesi 10:15 tarihinde eklendi, 2.136 kez okundu.

 

İstanbul Sarıyer Rumelikavağı’ndaki Telli Baba türbesi dün ilginç bir olaya şahit oldu. Akranlarının birer birer evlenmesi üzerine bir an önce evlenmek isteyen şarkıcı Esra Balamir’in yardımına yakın arkadaşı Demet Akalın koştu. Akalın “Ben evlenmeden önce Telli Baba’ya gitmiştim. Gel seni de götüreyim” dedi. Dün iki arkadaş buluşup Telli Baba’nın yolunu tuttu. Ancak türbede ilginç bir gelişme oldu. Balamir, türbeye atılan tellerden birini yuttu. Genç şarkıcı “O kadar minik yuttum ki nokta kadardı tel. Demet şahitsin artık, bir evlenme teklifi bekliyorum” dedi. Balamir bunu twitter’da da takipçileriyle paylaştı. Olaya şahit olan Demet Akalın “Teli yuttuğundan beri ben şahidim, kac ex aradı seni” diyerek espri yaptı. Ancak uzmanlar espri konusu olan bu olayın aslında çok büyük riskinin bulunduğunu söylüyor.
 
‘Ölüm riski var!’
 
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İbrahim İkizceli “Yutulan telin ucu sivri ise bağırsaklar onun ilerlemesini engelliyor. Ama yüzde yüz de böyledir denemez. Yüzde 10 civarında bağırsağa batıyor, bağırsağa batarsa ameliyat olması gerekiyor. Bu nedenle filmle takip etmek gerekiyor. Günlük film çekilerek bağırsaktan ilerleyip ilerlemediğine bakılması lazım. İlerlerse büyük abdestle çıkar ve kişi de rahatlar. Filmle takip edilme sebebi de eğer ilerlemiyorsa bağırsağa takılmıştır, bağırsak duvarını delmiştir. Delerse de içerde enfeksiyon yayılır. İlerliyorsa en fazla 2-3 gün içerisinde dışarıya atılıyor. Problem takılı kalmasında olur. Bu durumda ameliyat edilmesi gerekiyor. Yani karnının açılması gerekiyor. Ama burada ölüm riski ortaya çıkıyor. Genel atestezi alınıyor, anestezi ile birlikte hasta uyutuluyor, karın açılıyor ve çok daha büyük komplikasyonlar ortaya çıkabiliyor. Ne olursa olsun herkes dikkatli olmalı, kesinlikle metal yutmamalı” dedi.
 
Sarıyer’deki Telli Baba’yı evlenmek isteyen kızlar ve bir dilekleri olanlar sıklıkla ziyaret ediyor. Bir rivayete göre asıl adı İmam Abdullah Efendi olan Telli Baba, Fatih devrinde orduda tabur imamı iken şehit olmuş. 80 yıl önce hastalıklı bir genç kızın onu rüyasında görmesiyle birlikte mezarı ortaya çıkarılmış. O günden sonra iyileşen genç kızın peşinden birçok insan bu türbeyi ziyaret etmiş.
 
Gazetevatan