Dilencilere MOBESE'li önlem

Adana Emniyet Müdürlüğü dilencilik ve sokak satıcılığına yönelik çalışmalar kapsamında MOBESE kameraları ile gerçekleştirdiği takip sonucunda son 1 ayda 28'i çocuk olmak üzere 157 kişi hakkında yasal işlem yaptı.

Dilencilere MOBESEli önlem
27 Kasım 2012 Salı 15:48 tarihinde eklendi.

 

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Adana'nın huzur ve güven içinde yaşanabilir modern bir kent olmasına katkı sağlamak amacına yönelik suç ve suçlularla mücadele sürdürülürken, şehrin sorunları içinde önemli bir yer tutan dilencilik ve sokak satıcılığı olayları üzerine de kararlılıkla gidilmeye devam edildiği belirtildi. 
     
Cadde, meydan ve bulvarlar ile cami çevreleri gibi halkın yoğunlukla kullandığı yerleri özellikle tercih eden dilenciler ve satıcıların, vatandaşların dini ve yardımseverlik duygularını istismar ederek hem haksız kazanç elde ettiği, bulundukları alanlarda da görüntü kirliliğine sebep oldukları bildirildi. 
     
Açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğünce asayiş, trafik ve toplumsal olaylar gibi alanlarda hizmet kalitesini ve standartları yükseltmek amacıyla Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kapsamında kent merkezinde değişik noktalara kameralar kuruldu. 
     
MOBESE kameralarının incelenmesi, vatandaşların gelen ihbarların değerlendirilmesi ve Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin çalışmaları sonucunda görevlilerce son 1 ay içinde Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddelerinden 28'i çocuk olmak üzere satıcılık ve dilencilik yapan toplam 157 kişiye yasal işlem yapıldığı vurgulandı. 
     
-Topladığı paraları toprağa gömdü- 
     
Ayrıca, bu kapsamda görevliler tarafından kent merkezinde kameraların bulunduğu kavşaklarda yapılan incelemede 20 Kasım'da Hiltonsa Kavşağı kamerasında yapılan uygulama sırasında dilencilik yapan iki şahsın takibe alındığı, ilgili görevliler yönlendirilerek gerekli cezai işlemin uygulandığı belirtildi. 
     
MOBESE kayıtlarına da yansıyan olayda, kucağında bir çocukla dilencilik yapan kadının topladığı paraları, refüjde toprağı kazarak sakladığı, daha sonra bu paraları sakladığı yerden çıkarıp yanına yaklaşan bir erkeğe teslim ettiği gözleniyor. 
     
Görüntülerin takibi sonucu yönlendirilen ekiplerin, dilenci kadın ile parayı teslim alan kişiyi işlem yapmak üzere polis merkezine götürdüğü görülüyor.