"Dilimin dörtte birini kaybettim"

Mersin'de geçen 20 Haziran'da Taksim Gezi Park eylemi sırasında yüzüne biber gazı sıkıldığını öne süren 36 yaşındaki Mehmet İstif, ağzında oluşan yaralar nedeniyle ameliyat edilip, dilinin dörtte birini kaybettiğini iddia etti.

Dilimin dörtte birini kaybettim
04 Ağustos 2013 Pazar 17:50 tarihinde eklendi.
 
Mehmet İstif, 17'nci Mersin Akdeniz Oyunları'nın açılış töreni öncesinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda gerçekleşen Taksim Gezi Parkı protestolarına katıldı. Polisler, eylemcilere biber gazı ile müdahale edip, dağıttı.

Sıkılan biber gazından Mehmet İstif de etkilendi. Yakın mesafeden yüzüne biber gazı sıkıldığı ieri sürülen Mehmet İstif, ertesi gün yüzünde, ağzında oluşan kızarıklık ve şişlikler nedeniyle Toros Devlet Hastanesi'ne başvurdu.
 
Burada muayene edilen Mehmet İstif'e enfeksiyon tanısı konulup, tedavisi için sprey türü ilaçlar verildi. Ancak Mehmet İstif'in ağzındaki yaralar daha da kötüleşti. Birkaç gün sonra Mehmet İstif, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gitti.

Kulak Burun Boğaz polikliniğindeki muayenesinde 'alerjik reaksiyon' tanısı konulan Mehmet İstif, geçen 24 Temmuz'da aynı hastanede ameliyat edildi. İstif'in dilinde oluşan mukoza operasyonla temizlendi. Bu ameliyatın ardından İstif, konuşma ve beslenme güçlüğü çekmeye başladı.
 
'DİLİMİN DÖRTTE BİRİNİ KAYBETTİM'
 
Tedavisi halen devam eden, mama ile beslenen Mehmet İstif, protesto sırasında en önde yer aldığını belirterek şunları söyledi:
 
"Polisler, benim de içinde bulunduğu en öndeki eylemcilere biber gazı sıktı. O an yüzümde yanma ve kaşıntı oldu. Ama herkeste olan bir şeydi, o nedenle fazla önemsemedim. Ertesi gün küçük bir yara oluştu. Ben o yara nedeniyle Toros Devlet Hastanesi'ne gittim. İlaç verdiler.

Fakat ileriki günlerde daha da kötüye gitti. En son Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gittim. Adli Tıp Kurumu, ağzımdaki rahatsızlığın biber gazıyla ilişkisinin araştırılması için bu hastaneye sevk etmişti. Hastaneye ilk geldiğimde ameliyat oldum. Doktorlar biber gazına karşı alerjik tepkime gösterdiğini söylediler. Dilimde çok fazla yaralar var ve ameliyat sonrası sol kısımda bir boşluk oluştu. Neredeyse dörtte birlik kısmı yok.

Bu durum nedeniyle dilimin bir çok yetisi kayboldu. Yutkunmakta dahi zorluk çekiyorum. Burada gazı sıkan polisin önemi yok. O gazın içeriğini devlet açıklamalı. Çünkü bir çok kişiye zarar vermeyen, bu gaz başka birine farklı zarar verebiliyor. O gazların yasaklanması için bütün hukuki yasal haklarımı kullanacağım."

DHA