Dilovası'nda Alacak Kavgası: 1 Ölü, 3 Yaralı

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde iki aile arasında hayvan alım-satımından kalan yaklaşık 350 bin Lira'nın tahsilatı anlaşmazlığından çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

05 Ocak 2013 Cumartesi 00:25 tarihinde eklendi, 1.477 kez okundu.

 

 
Alınan bilgilere göre, aslen Ağrılı olan ve bir süre önce Dilovası'na yerleşen Aslan ailesi, Ağrı'daki köylerinde yetiştirdikleri 150 büyükbaş hayvanı satmaları için Taşçı ailesinden Mustafa Taşçı'ya verdi. Mustafa Taşçı ile yaklaşık 350 bin lira tutan bedelin en geç geçtiğimiz yıl ekim ayında ödenmesi konusunda anlaşma yapıldı. İddialara göre bu para ödenmeyince Polat Aslan, yanına Ağrı'dan gelen ve adı öğrenilemeyen amcası ve kardeşi Nihat Aslan ile birlikte, borçlu Taşçı ailesinin yaşadığı Turgut Özal Mahallesi'ndeki evlerine gitti. Aralarında çıkan tartışma sonucu iki taraf silaha sarıldı. Tabanca ve av tüfeğinin de kullanıldığı olayda, 38 yaşındaki Polat Aslan, kardeşi Nihat Aslan, Taşçı ailesinden Alican Taşçı ve Ali Taşçı tabancalardan kurşunlarla yaralandı. Kalbine mermi isabet ettiği öğrenilen Polat Aslan kaldırıldığı Dilovası Ovam Tıp Merkezi'nde öldü. Alican Taşçı ve Ali Taşçı ise İzmit'teki hastanelere sevkedildi.
 
Bu arada özellikle Doğu Anadolu'dan göç alan ve nüfusun büyük bir bölümünü Ağrılıların oluşturduğu Dilovası'nda olay nedeniyle iki tarafın aileleri ve diğer yakınları arasında gerginlik yaşanırken, polis ilçede geniş güvenlik önlemleri aldı.

DHA