"Dimdik gitti"

CNN Türk'te yayınlanan Medya Mahallesi programının yapımcısı ve sunucusu Ayşenur Arslan Mehmet Ali Birand'ı anlattı

Dimdik gitti
17 Ocak 2013 Perşembe 19:57 tarihinde eklendi, 1.287 kez okundu.

 

CNN Türk'te yayınlanan Medya Mahallesi programının yapımcısı ve sunucusu Ayşenur Arslan, "Haberi eşi Cemre Birand 35 geçe gibi yanımıza inerek verdi. Dimdikti. Çünkü Birand ona da sinirlenirdi, 'ağlama Allah aşkına' diye. Arslan Birand'ın son yazısında bugün Diyarbakır'da gerçekleşen mitingden söz ettiğini, sağ duyu çağrısı yaptığını belirten Arslan "Doğrusunu isterseniz ben kendi adıma, sırf mitingin sonucunu öğrenmek için Birand'ın gözünü açacağını ve soracağını düşünüyordum. Buna inanıyordum. Ama olmadı. Ama dimdik gitti" dedi.
 
Kanal D Haber muhabiri Özay Erad Mehmet Ali Birand'ın hayatını kaybettiği hastanenin önünden canlı bağlantıda zor anlar yaşadı. Erad, "Sözün bittiği yerdeyiz. Her şeyden önce böyle bir canlı yayın yapmak aklımın ucundan bile geçmezdi. Hele böyle beni canlı yayında ağlarken görseydi, bana fırçayı basardı. 'Kızım hayat devam ediyor, sen işine bak' diye" şeklinde konuştu". Mehmet Ali Birand'ın hayata veda etmek için torunun gelmesini beklediğini bildiren Erad, "Buraya geldi, dedesinin yanına girdi, o da saat 18.29 civarında yaşamını kaybetti" dedi.
 
Kanald Ana haber bülteninde de konuşan Arslan, "'Sen işine bak' onun bize sarf ettiği sözlerin başında gelirdi herhalde, Birand'ı işimize bakarak hakkıyla anlatabilmeye çalışacağım" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Amerikan Hastanesi'nde onun arkadaşları dostları hep beraber oturmuştuk ve ondan söz ediyorduk. Hasan Cemal, Birand'ın onun ağzından nasıl laf alıp ta atlattığını ve bu yüzden nasıl kavga ettiklerini anlatmıştı. Haberi eşi Cemre 35 geçe gibi aldıktan sonra yanımıza inerek verdi. Dimdikti. Çünkü Birand onada sinirlenirdi, 'ağlama Allah aşkına' diye. Ama acıdan katılaşmıştı. Ben Birand'ın hayatını özetleyen son saatlerini anlatmak istiyorum. Salı günü hastaneye gelerek stend ameliyatı olacak. Eşine haber bile vermeden gelmeye kalkmış. Ameliyat çarşamba gününe kalınca bir şekilde Cemre Hanım'ın haberi olmuş ve hastaneye gelmiş. Anestezi için ameliyat odasına alınmak üzere odasından çıkartılırken, en son asistanı Nilgün Özkaleli'ye telefon etmiş. Nilgün onun bir parçası gibiydi. 'Nilgün ben yazımı Posta Gazetesi'ne geçemedim. Bilgisayarda bir problem çıktı, gel şunu geç' demiş. Son yazısında bugün Diyarbakır'da ki mitingden söz ediyordu. Herkese sağduyu uyarısında bulunuyordu. Doğrusunu isterseniz ben kendi adıma, sırf mitingin sonucunu öğrenmek için Birand'ın gözünü açacağını ve soracağını düşünüyordum. Buna inanıyordum. Ama olmadı. Ama dimdik gitti."

DHA