Din görevlilerine ezanı güzel okuma kursu

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından, hizmet içi eğitim çerçevesinde din görevlilerine yönelik 'Ezanı Güzel Okuma Kursu' düzenleniyor.

Din görevlilerine ezanı güzel okuma kursu
06 Mart 2013 Çarşamba 15:40 tarihinde eklendi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı genelgesi doğrultusunda, Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde, 29 Mart 2013 tarihine kadar düzenlenen kursa, merkez, kasaba ve köylerde görev yapan imam-hatip ve müezzin-kayyımlardan oluşan toplam 20 din görevlisi katılıyor. Kurs öğretmenliğini, Kayseri’den gelen rehber öğretici Ali Birinci yapıyor.
 
Program, merkez Yunus Emre Camii müezzin-kayyımı Metin Yalçın’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya, kısa bir tanıtım konuşması yaptı. İl Müftüsü Yakup Öztürk ise yaptığı açılış konuşmasında, ezanın insanlara bir çağrı olduğunu, insanları ibadete çağırırken, bunu en güzel bir şekilde uygulamak gerektiğini ifade etti. Müftü Öztürk, “Değerli vakitlerini ayırarak din görevlilerimize bu kursu veren rehber öğretici Ali Birinci’ye, Kültür Merkezi'nde yer tahsis eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e ve kursumuza katılan tüm görevlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Kurs Öğretmeni Ali Birinci, katılımcılara, nota ve ses teknikleri ile nefesi güzel kullanma tekniklerini öğreteceklerini ve kursun bir ay süreceğini belirtti.

CİHAN