Din öğretmeninden skandal sözler

Amasya'da Mehmet Paşa Ortaokulu'nda din öğretmeni olan Arslan'ın derste "Bir Sünni, Alevi ile evlenirse yüz kırk kırbaç cezası ile cezalandırılır, çocuk yaparsa ölür" dediği ileri sürüldü. Veliler suç duyurusunda bulundu.

Din öğretmeninden skandal sözler
02 Ocak 2014 Perşembe 14:36 tarihinde eklendi.
Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi'nde bir öğretmenin öğrencilerine, 'Bir sünni Alevi ile evlenirse yüz kırk kırbaç cezası ile cezalandırılır, çocuk yaparsa ölür' dediği iddiasıyla velilerden gelen şikayetin ardından inceleme başlatıldı. Kaymakam Hüseyin Baş, böyle bir şeyin bir öğretmen tarafından söylenmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Konu inceleniyor. Biz büyük ihtimalle böyle bir şeyin olmadığını düşünüyoruz. İnceleme bitmeden bir şey söylemek olmaz" diye konuştu. 
 
Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi'ndeki Mehmet Paşa Ortaokulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni A.A.'nın, derste öğrencilere "Bir sünni Alevi ile evlenirse yüz kırk kırbaç cezası ile cezalandırılır, çocuk yaparsa ölür. Kurtuluş savaşına yardım eden bayanların başı kapalı olduğu için biz bu savaşı kazandık, bugün olsa kazanamayız" diye konuştuğu iddia edildi. Bu konuşmanın öğrencilerin aileleriyle paylaşması üzerine veliler, okul idaresi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Şikayet üzerine konuyla ilgili inceleme başlatıldı. 
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ardından İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş da bir açıklama yaparak, "Olayın basında yer alması üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün inceleme başlatmasının ardından biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak inceleme başlattık" dedi.
 
KAYMAKAM: KABUL EDİLEMEZ
 
Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Baş, konuyla ilgili incelemenin başlatıldığını belirterek, böyle bir durumun yaşanmadığını düşündüklerini ifade etti. Kaymakam Baş, "Konuyla ilgili öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum, Böyle bir şey, bu tarz sözler zaten kabul edilemez. Öğretmenlerimiz tarafından söylenmesini de kabul edemeyiz. Konuyla ilgili böyle bir şikayet olmuş. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bize geldi, konuyu aktardı. Biz konuyu inceliyoruz, araştırıyoruz. Böyle bir şey var mı yok mu bu araştırılıyor. İnceleme sürüyor" diye konuştu.

DHA