Dinar'da silahlı çatışma: 1 ölü

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde çıkan kavgada DSP Dinar eski İlçe Başkanı Hasan Mutlu, komşusu Şakir Bekle'yi tabancayla vurarak öldürdü. Olayda, Bekle'nin oğlu ile bir polis memuru da yaralandı.

Dinarda silahlı çatışma: 1 ölü
18 Ocak 2013 Cuma 17:54 tarihinde eklendi, 2.159 kez okundu.

 

Olay bugün saat 15.00 sıralarında Adliye Caddesi'nde meydana geldi. DSP Dinar eski İlçe Başkanı Hasan Mutlu'nun borcundan dolayı kahvehanesi haciz yoluyla elinden alındı. Satışa çıkarılan işyerini ilçede pastane işleten komşusu Şakir Bekle almak istedi. Hasan Mutlu, Şakir Bekle'yi bu isteğinden vazgeçirmek için ikna etmeye çalıştı. Ancak ikili arasında tartışma çıktı.
 
Olayın kavgaya dönüşmesi üzerine Hasan Mutlu, üzerinde taşıdığı tabancayla Şakir Bekle'yi göğsünden vurarak öldürdü. Olaya müdahale etmek isteyen Bekle'nin oğlu Mehmet Bekle kolundan, polis memuru Ali Tuna ise bacağından yaralandı. Mutlu, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına aldı. Mutlu'nun silahından çıkan kurşunlarla yaralanan 2 kişi Afyonkarahisar'daki hastanelerde tedaviye alındı. Şakir Bekle'nin cenazesi ise Dinar Devlet Hastanesi Morgu'na gönderildi.

DHA