Dini Zirve'de 'komite kurma' kararı

Lübnan'da Müslüman ve Hristiyan din adamlarının öncülüğünde düzenlenen ''Dini Zirve''de, dinlere yönelik saldırıların engellenmesi için bir komite kurulması konusunda uzlaşıldı.

Dini Zirvede komite kurma kararı
24 Eylül 2012 Pazartesi 19:44 tarihinde eklendi.

Beyrut'ta Maruni Patriği Bişara Rai ve Lübnan Başmüftüsü Muhammed Reşid Kabbani önderliğinde bir araya gelen dini liderler, dinlere saldırıların engellenmesi, bunun sadece İslam'a yönelik hakaretlerle sınırlı kalmamasını istedi. 

     
Maruni Patrikhanesi'nde düzenlenen zirvenin ardından yapılan açıklamada, dinlere yönelik saldırıların engellenmesi için bir komite kurulması konusunda uzlaşıldığı belirtilerek, BM Güvenlik Konseyi'nden, Hristiyanlar ve Müslümanlar arasında bir çatışma çıkmaması için gereken tedbirleri alması istendi. 
     
Zirvede, Hazreti Muhammed'e hakaret içeren film kınanırken, meydana gelen şiddet olayları eleştirildi. Papa 16. Benedict'in Lübnan'a yaptığı ziyaretin olumlu yankılar bulduğu ve bölgedeki dini liderler tarafından memnunlukla karşılandığı vurgulanan açıklamada, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ın yaptığı ulusal birlik çağrısına değinilerek, ülkedeki sorunların çözümü için bütün tarafların bir araya gelmesinden başka çare olmadığı kaydedildi.