Dink davası 17 Eylül'de

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 19 sanığın çeşitli cezalara çarptırılmasının ardından Yargıtay'ın bozma kararı verdiği davanın ilk duruşma günü 17 Eylül 2013 olarak belirlendi.

Dink davası 17 Eylülde
12 Haziran 2013 Çarşamba 16:37 tarihinde eklendi.

 Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanıkların 'Silahlı terör örgütü' değil, 'Suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüt' üyesi olduklarına hükmetmişti.

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davaya bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 19 sanığa çeşitli oranlarda ceza ve örgüt bulunmadığına karar vermişti. Yerel mahkemenin verdiği kararı inceleyen Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanıkların 'Silahlı terör örgütü' değil 'Suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüt' üyesi olduklarına hükmetmişti.

Yargıtay, bozma kararının ardından dava dosyasını ait olduğu İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geri göndermişti. Bozma kararını inceleyen yerel mahkeme, yeniden ele alacakları dava dosyası için ilk duruşma tarihi olarak 17 Eylül 2013 gününü belirledi. Duruşmanın adliyedeki sesli ve görüntülü sistem bulunan büyük salonda yapılmasına karar veren mahkeme, tutuksuz sanıklara, avukatlara ve mağdurlara duruşma tarihini tebliğ edecek. Mahkeme tutuklu sanık Yasin Hayal ile başka suçtan tutuklu sanık Zeynel Abidin Yavuz’un da duruşmada hazır edilmesini isteyecek.


CİHAN