Dink davasında sonuç bugün çıkabilir

Hrant Dink cinayeti davasında Ogün Samast'ın yargılanmasına devam ediliyor

Dink davasında sonuç bugün çıkabilir
29 Haziran 2011 Çarşamba 12:49 tarihinde eklendi.

 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin olarak Ogün Samast'ın "Terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına devam ediliyor. Bugünkü davadan sonuç çıkması bekleniyor.
 
İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde, ayrılma kararından sonra yapılan ilk duruşmaya "suça sürüklenen çocuk" diye tabir edilen tutuklu Ogün Samast ile taraf avukatları katıldı.
 
Duruşma nedeniyle sabah saatlerinden itibaren adliye binası ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.
 
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in de aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılandığı davanın 25 Ekim 2010'daki duruşmasında, tutuklu sanık Ogün Samast'ın suç tarihinde 17 yaşında olduğu gerekçesiyle 6008 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca dosyası ayrılarak "görevsizlik kararı" ile İstanbul Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.
 
Davanın İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde süren yargılamasının 2 Mayıs 2011 tarihli duruşmasında mahkeme heyeti, Samast hakkında "terör örgütüne üye olma" suçundan açılan dava dosyasının, bu suçtan kanıtların yeterince toplanamadığı ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın sonucunun beklenmesi gerektiğini dikkate alarak, "tasarlayarak adam öldürme" ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" dosyasından ayrılmasına karar vermişti.
 
Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de gazete binasının önünde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili iddianamede, Samast'ın "terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 ile 16 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.