Dışişleri Müsteşarı, Rusya ile Suriye'yi görüştü

Dışişleri Bakanlığı, Müsteşar Feridun Sinirlioğlu’nun Rusya ziyaretinde Suriye’deki durum hakkında kapsamlı görüş alışverişi gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, geçiş sürecinde Suriye halkının beklentilerinin dikkate alınmasının öneminin vurgulandığını bildirdi.

Dışişleri Müsteşarı, Rusya ile Suriyeyi görüştü
11 Ocak 2013 Cuma 18:49 tarihinde eklendi.

 

Görüşmelerde ayrıca Türkiye ile Rusya arasındaki bu görüşmelerin düzenli olarak sürdürülmesinin kararlaştırıldığı açıklandı. 
 
Bakanlıktan yapılan açıklama ile; Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun Rusya ziyareti hakkında bilgi verildi. Açıklamada, “Sayın Müsteşarımız, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov’un daveti çerçevesinde 9-10 Ocak 2013 tarihlerinde Moskova’yı ziyaret etmiştir. Sayın Bogdanov’un 22 Kasım 2012'de Ankara’yı ziyaretinin devamı mahiyeti taşıyan ve Orta Doğu ile Kuzey Afrika’daki gelişmelere ilişkin olarak samimi bir ortamda gerçekleştirilen görüşmelerde, Suriye’deki durum hakkında kapsamlı görüş alışverişi gerçekleştirilmiş; Suriye'de akan kanın bir an önce durdurulabilmesini teminen, Cenevre Mutabakatı'yla ilgili görüş ayrılıklarının giderilmesi suretiyle, siyasi değişimin gerçekleştirilmesini sağlayacak geçiş sürecinin önünün bir an önce açılmasının önemine vurguda bulunulmuş; bu doğrultuda, mevcut çabaların Suriye halkının beklentilerini dikkate alan gerçekçi bir zemin temelinde yürütülmesi gerektiğine işaret edilmiştir.” denildi. 
 
Görüşmelerde, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki bölgesel konulara ilişkin bu istişarelerin düzenli olarak sürdürülmesi gerektiği hususunda da mutabık kalındığının da altı çizildi. 

CİHAN