Dışişleri'nden Kuzey Kore'ye kınama

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin 7 Şubat günü gerçekleştirdiği uzun menzilli füze fırlatmasına ilişkin bir açıklama yaptı

Dışişlerinden Kuzey Koreye kınama
07 Şubat 2016 Pazar 19:46 tarihinde eklendi.
Yazılı açıklamada, "Uluslararası yükümlülüklerine aykırı olarak uzun menzilli roket fırlatmasını şiddetle kınıyoruz. Kuzey Kore’nin bu adımı, 6 Ocak tarihinde gerçekleştirdiği dördüncü nükleer deneme de dikkate alındığında, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve istikrarı hiçe sayma niteliğindedir" denildi.
 
Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore’nin uzun menzilli füze fırlatmasını kınayarak roket fırlatılmasının uluslararası yükümlülüklere aykırı olduğunu belirtti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ayrıca sorumsuz adım olarak nitelendirilen füze fırlatma olayının bölgesel barış ve istikrara muhtemel olumsuz yansımalarından derin kaygı duyulduğu ifade edildi.
 
"KUZEY KORE’NİN BU ADIMI ULUSLARARASI GÜVENLİK VE İSTİKRARI HİÇE SAYMA NİTELİĞİNDE"
 
Dışişleri Bakanlığı’nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:
 
"Kuzey Kore’nin 7 Şubat 2016 tarihinde uluslararası yükümlülüklerine aykırı olarak uzun menzilli roket fırlatmasını şiddetle kınıyoruz. Kuzey Kore’nin bu adımı, 6 Ocak tarihinde gerçekleştirdiği dördüncü nükleer deneme de dikkate alındığında, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve istikrarı hiçe sayma niteliğindedir. Kuzey Kore’nin bütün uluslararası uyarılara rağmen attığı bu sorumsuz adımın bölgesel barış ve istikrara muhtemel olumsuz yansımalarından derin kaygı duymaktayız. Kuzey Kore’yi vakit geçirmeksizin ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarından kaynaklanan yükümlülüklerine tümüyle uymaya çağırıyoruz. Türkiye ayrıca, Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılmasına önem atfetmekte, bu amaçla Altılı Görüşmeler’in bir an önce yeniden başlatılmasını teşvik etmektedir."
 
 
Bahar DEMİREL/ANKARA, (DHA)