DİSK operasyonları protesto etti

DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu: "Sendika binalarında buldukları ve bulacakları tek şey, işçilerin, emekçilerin alınteridir, emeğin haklarının savunulmasıdır"

DİSK operasyonları protesto etti
26 Mart 2013 Salı 14:36 tarihinde eklendi.

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Ankara Bölge Temsilciliği ve Genel-İş Sendikası'nın da aralarında bulunduğu 21 adrese yapılan polis operasyonunu Taksim Tramvay Durağı'nda protesto etti. "12 Eylül AKP ile sürüyor, teslim olmadık, olmayacağız" yazılı pankart açarak, "İnadına sendika, inadına DİSK", sloganı atan grup adına DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, açıklama yaptı.
 
SENDİKA BİNALARINDA BULACAKLARI TEK ŞEY, İŞÇİLERİN ALINTERİDİR
 
Küçükosmanoğlu, "Liman-İş'le yıllar öncesinden beri hiçbir bağı olmayan bir yöneticiyi ve Genel-İş Sendikamızla hiçbir ilgisi bulunmayan şahısların arandığı bu operasyonda ağır maddi hasar yapılarak devlet terörü ve vandalizminin en rafine örnekleri sergilenmiş, AKP Hükümeti'nin hak, hukuk, adalet anlayışı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Sendika merkezlerini 'terör üssü' olarak lanse eden, kamuoyuna sendikal örgütlülüğü 'yasadışı' göstermeye çalışan AKP Hükümeti'nin yanı sıra, tek yanlı olarak yaptıkları yayınlarda sendikaları hedef gösteren medya da açıkça suç işlemiştir. Aradıklarını söyledikleri şahısların sendikalarla bir alakası olmadığı halde, savaş görüntüsünü andıran operasyonla binayı tahrip eden, bütün kapıları zorla kırarak büyük maddi hasarlar oluşturan polis burada ne bulmuştur? Hiçbir şey. Sendika binalarında buldukları ve bulacakları tek şey, işçilerin, emekçilerin alınteridir, emeğin haklarının savunulmasıdır. Bir yandan 'demokratikleşiyoruz' yalanlarıyla halkı aldatan siyasi iktidar, diğer taraftan da alabildiğine baskıcı ve otoriter uygulamalarıyla tam bir diktatörlüğe doğru evrilmekte, 12 Eylül'de bile görülmeyen ölçüde hak, hukuk, adalet tanımayacak kadar pervasızlaşmaktadır. Sendikamız Genel-İş'e ve demokratik muhalefet güçlerine karşı yapılan baskı ve itibarsızlaştırma politikalarını bir kez daha şiddetle kınıyor, ulusal ve uluslararası bütün alanlarda ve platformlarda AKP terörünü mahkum edeceğimizi ilan ediyor, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinden asla taviz vermeyeceğimizi bir kez daha yineliyoruz" diye konuştu.
 
Grup, açıklamanın ardından yaklaşık 15 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

DHA