DİSK üyeleri de Taksim’de

Türkiye genelinde iş bırakan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemlere destek vermek amacıyla Taksim’e yürüdü

DİSK üyeleri de Taksimde
05 Haziran 2013 Çarşamba 15:02 tarihinde eklendi, 1.053 kez okundu.

Türkiye genelinde iş bırakan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemlere destek vermek amacıyla Taksim’e yürüdü. Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakan sendikalılar daha sonra Gezi Parkı’nda toplandı.

Şişli’deki DİSK binası önünde toplanan DİSK üyeleri buradan Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. Slogan atan ve pankart açan sendikalılar Taksim Meydanı’na geldi. DİSK Başkanı Kani Beko, Kazancı Yokuşu’nda hayatını kaybedenler için buraya karanfil bıraktı. Beko burada yaptığı açıklamada, “DİSK önderliğinde 1 mayıs 1977 yılında binaların tepelerinden işçi arkadaşlarımıza faşist katillerin sıkmış olduğu kurşunlar sonrasında öncelikle kaybettiğimiz 36 arkadaşımızı burada DİSK adına saygı ve sevgi ile anıyoruz. Hak ve özgürlük mücadelesi adına aramızda olmayanlar adına bu karanfilleri buraya bırakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Karanfil bırakma işleminin ardından yürüyüş yapan grup Taksim Gezi Parkı’nda çadır kuran eylemcilere destek vermek amacıyla burada toplandı. Göstericilerin eylemi park ve çevresinde devam ediyor.


CİHAN