DİSK'ten kıdem tazminatı protestosu

Kıdem tazminatlarının kaldırılarak fona devredilmesiyle ilgili taslak ve toplantı çalışmaları yapıldığını iddia eden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri bu çalışmaları Kartal'da yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

DİSKten kıdem tazminatı protestosu
31 Ekim 2013 Perşembe 22:19 tarihinde eklendi.
Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko "Tazminatlara el sürülmesi kırmızı çizgimizdir. DİSK'in payına düşen sokaklardır" dedi.
 
Kıdem Tazminatlarının kaldırılması yada fona devredilmesiyle ilgili çalışmalar Kartal'da yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi. D-100 Karayolu Kartal köprüsü üzerinde saat 17.30'de toplanan sendika üyeleri "Kıdem hakkımız gaspedilemez", "Direne direne kazanacağız", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" şeklinde sloganlar attı.

Grup daha sonra caddeyi trafiğe kapatarak basın açıklamasının yapılacağı Kartal Atatürk Anıtına doğru yürüyüşe geçti. "Kıdem tazminatının kaldırılmasını protesto eden pankartlar açan grup yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün ardından Kartal Atatürk Anıtına vardı. Grubun yürüyüşü sırasında polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.
 
Burada basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko "Bizim işçi arkadaşlarımızın yıllarca çalışarak elde etmiş olduğu kıdem tazminatlarına siz el süremezsiniz. Bu DİSK'in kırmızı çizgisidir. Biz leş kargalarına işçi arkadaşlarımızın kıdem tazminatlarını yedirmeyiz.

Konfederasyonumuzun bu kıdem tazminatlarının kaldırılmasına veya fona devredilmesine izin verilmesinin mümkünü yok. Biz de kesinlikle buralarda onay makamı olmayacağımızı bir kez daha iletiyoruz.

Siz sıcak odalarda, sıcak salonlarda kıdem tazminatının pazarlığını yaparken,biz yollarda sizlere karşı demokratik tepkimizi koyabilmek için Türkiye’nin her tarafında alanlara çıkarak kıdem tazminatımız para babalarına peşkeş çektirmeyeceğiz" diye konuştu. Konuşmanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

DHA