Dişleri için katlediliyorlar

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından yayınlanan bir raporda, sadece 2011 yılında 25 bin filin dişleri için katledildiği belirtildi.

Dişleri için katlediliyorlar
01 Mart 2013 Cuma 11:11 tarihinde eklendi.

 

2012 yılında dişleri için öldürülen fil sayısın daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde 470 binden daha az sayıda filin kalmış olabileceği düşünülüyor. 
 
WWF, geçen hafta yasa dışı avlanmanın önüne geçebilmek için Tayland, Nijerya ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne sert yaptırımlar uygulama kararı almıştı. 
 
Tayland’ın başkenti Bangkok’ta konuyla ilgili toplantı yapıldı. “Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme” (CITES)’nin tarafları 3 yılda bir düzenlenen toplantı için bir araya geldi. 
 
Afrika’da yalnızca 25 bin civarında kalan gergedanların içinde bulunduğu durum ise iç açıcı değil. Boynuzları için katledilen gergedan sayısı geçen yıla göre yarı yarıya arttı; kayıtlara göre sadece Güney Afrika’da 668 kadar gergedan öldürüldü. 
 
Aktivistler, Afrika’daki avcılık çetelerinin, şimdi Doğu Asya’ya yayılmakta olan kaçakçılığın devamı için tüm fil sürülerini ve düzinelerce gergedanı katlettiğini belirtiyor. 
 
CITES 1989 yılında, fil ölümlerini azaltacak tarihi bir adım olarak görülen uluslararası fildişi ticaretini yasaklamıştı. 

CİHAN