Diyabeti bitiren diyet

Bu diyeti uygulayan 11 hastadan 7'sinde diyabetin izi bile kalmadı

Diyabeti bitiren diyet
26 Haziran 2011 Pazar 11:31 tarihinde eklendi, 1.380 kez okundu.

 

İki ay boyunca genetik olmayan Tip2 diyabet hastalarına karbonhidratsız, sebzeye dayalı günde 600 kalorilik diyet yaptırıldı. Üç ay sonra diyabet ölçümünde çıkan sonuç; 11 hastadan 7’sinde diyabettin izi bile kalmamıştı.
 
İngiltere’de yapılan bir araştırma 2 ay boyunca düşük kalorili bir beslenme düzeni izleyen tip 2 diyabet hastalarının bu rahatsızlıktan kurtulduklarını ortaya koydu. Karbonhidrat tüketmeden, sebzelere dayalı, düşük kalorili beslenme sayesinde, ömür boyu sürdüğüne inanılan tip 2 diyabet’in vücuttan atıldığını söyleyen Profesör Roy Taylor “Tip 2 diyabete sahip kişilerin ömürleri boyunca bu hastalıktan kurtulamayacağını, hatta hastalıklarının zamanla daha kötü bir duruma geleceğini düşünüyorduk. Fakat 8 haftalık bir beslenme ile hastalığı tersine çevirdiğimizi öğrenmek çok şaşırtıcı” dedi. İngiltere Diyabet Derneği tarafından desteklenen araştırmada tip 2 diyabet hastası 11 gönüllüye, 2 ay boyunca günde 600 kalorilik bir diyet uygulandı.
 
Üç aylık bir sürecin ardından deneklerden 7’sinde diyabet belirtileri kayboldu. Bilim adamları, 2 aylık sürecin ardından kişilerin eski beslenme düzenine dönmesi gerektiğinin ama porsiyon büyüklüğünü ayarlayıp fazla tüketim yapmamaları gerektiğinin altını çizdi. Kanda aşırı glikoz bulunmasına dayalı bir rahatsızlık olan tip 2 diyabet, ilaç ve insülin ile kontrol altında tutulabiliyor. Fakat tedavi edilmemesi durumunda hastalık körlüğe ve bacağın kesilmesine neden olabiliyor. Sağlıklı beslenme düzeninin pankreasta yağlanmayı ortadan kaldırdığı ve böylece vücudun insülin üretmesinin önündeki engelleri ortadan kaldırdığı tahmin ediliyor. Araştırmaya katılan 11 kişinin nicelik olarak az olduğunu bildiren İngiliz bilim adamları daha kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiğini açıkladı.