Diyaliz hekimleri Muğla'da toplandı

Son yıllarda ülke ve dünya genelinde bilinçsiz tuz ve yanlış ilaç kullanımı sonucu artan böbrek rahatsızlıkları ile bunlara bağlı diyaliz kullanımı, Muğla'da düzenlenen bir toplantıda masaya yatırıldı.

Diyaliz hekimleri Muğlada toplandı
11 Temmuz 2013 Perşembe 15:01 tarihinde eklendi.

Ula ilçesine bağlı Akkaya beldesindeki toplantıda, diyaliz hastalarında hipertansiyonun önemi, kontrolü ve uygulanacak tedaviler konuşuldu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Kliniği Uzmanı Dr. Bülent Huddam'ın moderatörlüğündeki toplantıya Fethiye Devlet Hastanesi, Ortaca Özel Yücelen Hastanesi, MÜ Diyaliz Merkezi ve Dahiliye Kliniği, Milas Özel Diyaliz Merkezi, Yatağan Devlet Hastanesi ve Bodrum Özel Diyaliz Merkezi'nden diyaliz hekimleri katıldı. İlginin yoğun olduğu toplantıda konuşan Uzm. Dr. Huddam, Muğla'da 900 civarında diyaliz hastası olduğunu, bunların tedavisiyle ilgilenen hekimlerin katılımının sağlandığı ilk toplantıyı düzenlemekten dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti. Huddam, diyaliz hastalarının yüzde 50 ile 85'inde görülen hipertansiyon hastalığının tedavisi hakkında ayrıntılı bilgi alışverişi yapıldığını ve bu toplantıları düzenli olarak devam ettirmek dileğinde olduğunu söyledi.


CİHAN