Diyanet, Kosova’da cami yapacak

Amir Ahmeti, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i ziyaret etti. Kabulde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kosova’da büyük bir cami inşa etmek istediklerini belirtti.

Diyanet, Kosovada cami yapacak
12 Mart 2013 Salı 17:28 tarihinde eklendi.

 

Kosova Cumhuriyeti Meclisi Dini Özgürlükler Komisyonu Başkanı Amir Ahmeti,  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i ziyaret etti. Kabulde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kosova’da büyük bir cami inşa etmek istediklerini belirtti. 
 
Görmez, “Biz zaten kendi gönül dünyamızda Kosova’yı Türkiye’den ayrı düşünemeyiz, siz de kendi gönül dünyanızda Türkiye’yi Kosova’dan ayrı düşünmezsiniz.  Kosova’da İslam Birliği ile halk arasındaki çok iyi ilişkileri görmekten mutluluk duyuyorum. Şimdi beraber büyük bir projeye imza atacağız o da Kosova’da büyük bir cami projesi. Mimari değeri çok yüksek, sembolik değeri olan büyük bir mabet olacak inşallah. Hazırlıklarımız tamamlandı.” dedi.
 
"DİN CEHALET KABUL ETMEZ"
 
Dinin bütün dünyada yükselen bir değer olduğunu ifade eden Mehmet Görmez, “Fakat eğer doğru öğretilmezse, insanlar dini doğru öğrenmezlerse din fayda yerine zarar da verebilir. Çünkü din cehalet kabul etmez. O yüzden sağlıklı din eğitimine çok önem vermek lazım. Bugün bütün dünyada yaşanan din ile ilgili sorunlar, temelinde din eğitimini sağlıklı bir zemine oturtamamaktan kaynaklanıyor.“ diye konuştu.
 
“İHL’LER İSLAM DÜNYASINA ÖRNEK OLACAK NİTELİKTE”
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye’deki din eğitiminin bir ayağını imam hatip liseleri oluşturduğunu hatırlatarak, şunları ifade etti: “Bu liselerin sayısı bini geçti. Bu okulların eğitim sistemi aslında bütün İslam dünyasına örnek olacak bir sistemdir. Çünkü din ilimleri ile fen ilimlerini birlikte veriyor. Bir insan sadece fen ilimlerine yoğunlaştığı zaman maneviyatı, metafiziği dışlayabiliyor. Sadece din ilimlerine yoğunlaştığı zaman ise çağdan ve gerçeklikten kopuyor. Ama birlikte olduğu zaman daha dengeli bir insan tipi oluşuyor."

CİHAN