Diyanet'ten 'İzmir' açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı, Prof. Dr. Mehmet Görmez'in İzmir ziyaretiyle ilgili yer alan haberler nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Diyanetten İzmir açıklaması
26 Mart 2013 Salı 15:18 tarihinde eklendi.

 

"İZMİR'İN İHMAL EDİLDİĞİNE İŞARET ETTİ"
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndah yapılan yazılı açıklama şöyle: "Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İzmir’de din görevlileriyle bir araya geldiği bir toplantıda, şehrin, hizmet sürekliliği açısından genel bir değerlendirmesini yapmış, bu çerçevede Başkanlık hizmetlerinin sürdürülmesinde genellikle İzmir’in ihmal edildiğine işaret etmiş, bu hususta duyduğu mahcubiyeti dile getirmiştir."
 
"HER BÖLGEMİZ KENDİ İÇİNDE ÖZEL BİR DİNDARLIK FORMUYLA BEZENMİŞTİR"
 
"Aynı çerçevede İslam kültür geleneğinin en önemli kavramları arasında yer alan 'irfan' kavramına da atıfta bulunarak, İzmir gibi çok kültürlü, çok boyutlu ilgi, bilgi ve duyarlılık eksenlerine sahip müstesna bir şehirde bu çeşitliliği kuşatacak yegane dilin irfani bir perspektif olacağını vurgulamıştır. Bilindiği gibi her ilimiz, her bölgemiz kendi içinde özel bir dindarlık formuyla bezenmiştir ve bu durum sadece din mütehassıslarının değil sosyal bilimcilerin de sıklıkla gözlediği bir husustur. 
 
"SÖZ KONUSU HABERİN AKIL VE İZ'AN ÖLÇÜLERİ İÇİNDE KABUL EDİLEBİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR" 
 
"Bu çeşitlilik hiçbir zaman bir kusur ya da eksiklik olarak değerlendirilemez. Aksine bu özelliğiyle her ilimiz tıpkı İzmir gibi, yüce dinimiz İslam'ın farklı mecralarda hayata dahil olan zenginleştirici özelliklerini yansıtmaktadır. Hal böyleyken bugün bazı medya organlarına yansıyan söz konusu haberin akıl ve iz’an ölçüleri içinde kabul edilebilmesi mümkün değildir."

DHA