Diyanet'ten kınama mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam alemi için mübarek 3 aylara girildiği gün Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen menfur saldırılarla ilgili, “Herkes bilmelidir ki, hiçbir saltanat, hiçbir makam ve hiçbir hükümranlık masum insanların kanlarının üzerine ayakta duramaz." dedi.

Diyanetten kınama mesajı
12 Mayıs 2013 Pazar 13:11 tarihinde eklendi.

Prof. Dr. Mehmet Görmez, saldırılar nedeniyle yayımladığı mesajında,"Mübarek 3 aylara girdiğimiz rahmet ve mağfiret iklimin başlangıcında Hatay Reyhanlı’da masum insanların hunharca katledilmesine ve yaralanmasına neden olan son derece elim bir saldırı vuku bulmuştur. Bütün mümin yürekler bu saldırıyla manevi mevsimlerine yaralı girmiştir. Yine kan, yine gözyaşı ve yine acı bütün bir ülkemizi hüzne boğmuştur." ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR HIRS, ÇIKAR, SİYASET İNSANI YAŞATMAKTAN DAHA DEĞERLİ DEĞİL”

    "Herkes bilmelidir ki, hiçbir saltanat, hiçbir makam ve hiçbir hükümranlık masum insanların kanlarının üzerine ayakta duramaz.” diye sözlerini sürdüren Görmez, hiçbir dünyevi hırs, çıkar ve siyasetin bir insanı yaşatmaktan daha değerli olamayacağını vurguladı.

    Görmez, şöyle devam etti: “Masum insanları vahşice katletmeyi düşünenler Reyhanlı’da Rahmet-i Rahman’a kavuşarak şahadete erenleri öldüremediler, onlar diridirler ve ölümsüzlüğe gittiler. Onlara korku ve hüzün yoktur, ebedi saadet onlarındır. Ancak bunu yapanlar bu vahşetleriyle bütün bir insanlığı öldürmüşlerdir, bu Dünya’da er geç karşılıklarını alacakları gibi ahirette de büyük bir azap şüphesiz onları beklemektedir.”

    Mehmet Görmez, “Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu saadet olan Ramazan’ı içinde barındıran 3 aylar vesilesiyle Allah, başta Reyhanlı’da şehadete erenler olmak üzere tüm mazlumları, mağdurları ve yurtlarından çıkarılanları ve bizleri rahmetine, mağfiretine ve saadetine erdirsin. Allah tüm müminleri ve masum insanları böyle zümrelerin şeytani planlarından beri eylesin ve saldırılarından muhafaza eylesin..." duasını etti.

    Allah’ın rahmeti, mağfireti ve saadeti ne kadar hak ise laneti, gazabı ve azabının da o kadar hak olduğunu vurgulayan Görmez, “Bu menfur saldırının kararını verenler, planlayanlar ve gerçekleştirenler ve tüm zalimler; işte onlar Allah’ın lanetine, gazabına ve azabına müstahak olanlardır. Kötü bir son onlarındır. Dünya’da kazandıkları hiçbir şey onları bu can yakıcı hak olan azaptan kurtarmayacaktır. Allah tüm müminleri ve masum insanları böyle zümrelerin şeytani planlarından beri eylesin ve saldırılarından muhafaza eylesin.” diye konuştu.

    “İSLAM, BARIŞ DEMEKTİR”

    Başta mazlum ve mağdurlar olmak üzere tüm İslam Âlemi’nin manevi mevsimini tebrik eden barış ve esenliğin tüm beldelere hâkim olmasını dileyen Görmez, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Zira İslam barış demektir, esenlik demektir ve İslam’ın beldeleri de barışın ve esenliğin yurdu olmalıdır. Bu vesileyle gerek zorda kalan ve darda kalan ve gerekse zulme uğrayan herkesin zorluğunun, darlığının ve zulmünün ortadan kalkması için Cenab-ı Allah’tan yardım diler, dua ve niyaz ederim. Bu vesileyle basta Hatay Reyhanlı'da yaşayan kardeşlerimiz olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyor, bu menfur saldırıda vefat eden kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar niyaz ediyorum." CİHAN


CİHAN