Diyanet'ten o habere yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün bir internet sitesinde ‘Diyanet’ten garip anket’ başlıklı haberin kurgu, yönlendirme ve çarpıtma niteliği taşıyan özellikleriyle gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Diyanetten o habere yalanlama
05 Mart 2013 Salı 16:53 tarihinde eklendi.

 

Diyanet’in yazılı açıklamasında, “Başkanlığımızca 2013 bütçe planlamasında stratejik planına uygun olarak verimliliğin artırılması, yetkin ve tutarlı bir sorumluluk bilincinin sağlanması amacıyla tüm Türkiye’yi kapsayan bir araştırmaya ihtiyaç duyulmuştur. Kamuoyu araştırmalarında ve uluslar arası literatürde ‘dindarlık çalışması’ şeklinde  tanımlanan bu çalışma ‘dini hayat araştırması’ başlığını taşımaktadır.” denildi.
 
Diyanet, söz konusu araştırmanın başta Anayasal zorunluluk ilkeleri olmak üzere, gerekli dikkat ve özen içinde gerçekleşebilmesi için TÜİK tarafından yapılması konusunda gerekli görüşmelere başlandığını hatırlatarak, “Araştırmada, muhataplara yöneltilmesi planlanan hiçbir soru, ‘vatandaşları fişleme’ ve ‘inanç ve tercihlerini deşifre etme’ niteliği taşımamaktadır. Kaldı ki, gerek Başkanlığımız gerekse TÜİK söz konusu araştırmanın dayanması gereken kriterlerin bilincindedir.” izahını yaptı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı bu çerçevede yapılmış bazı araştırma örneklerini de paylaştı.

CİHAN