Diyanet'ten torpilli hac açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac için 10 bin ek kontenjan almak amacıyla çalışmalar yapıldığı ve bu kontenjanın da ''belirli bir partinin mensuplarına tahsis edildiği'' iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.

Diyanetten torpilli hac açıklaması
18 Ekim 2012 Perşembe 20:34 tarihinde eklendi.

 

Diyanet Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede ''milletvekillerine torpilli hac'' başlığıyla yer alan iddialar üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. 
     
Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu kararıyla sınırlı sayıda kontenjan tahsisinin yeni bir uygulama olmadığı ifade edilen açıklamada, hac organizasyonundaki bu uygulamanın yıllardan beri Kurul kararı doğrultusunda devam ettiği bildirildi. 
     
Bu yıl hac dönemindeki Kurul kararıyla 600'ü gazi ve şehit yakınlarına olmak üzere 800 kontenjan tahsis edildiği belirtilen açıklamada, ''Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 10 bin ek kontenjan almak için çalışmalar yapıldığı ve bu kontenjanın da belirli bir partinin mensuplarına tahsis edildiği yolundaki iddialar da yazıdaki diğer iddialar gibi asılsızdır'' ifadesi kullanıldı.