Diyarbakır, EMITT'e hazırlanıyor

Diyarbakır, 18. Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı'na ( EMITT ) katılmaya hazırlanıyor.

27 Ocak 2014 Pazartesi 18:41 tarihinde eklendi.


Diyarbakır'ın turizm potansiyelinin en iyi şekilde tanıtımının sağlanması adına büyük önem taşıyan fuar çalışmaları arasında yer alan bu yıl 30 Ocak - 02 Şubat 2014 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan 18. Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı'na ( EMITT ) katılım hazırlıkları devam ediyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'ın planlanan EMITT fuarında yine büyük ses getireceğini söyledi. Zengin tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan şehrin yerli ve yabancı turizmcilerin bir araya geldiği turizm organizasyon ve fuarlarıyla tanıtılmasının oldukça önem taşıdığını belirten Kıraç, şehrin tanıtımının yapılması ve ekonomik yapısının canlanması için yoğun bir çalıma yaptıklarını kaydetti.

Kıraç,"Yurtiçi ve yurtdışında yaptığımız tanıtım faaliyetleri sonucu ilimize gelen yabancı turist sayısını yüzde 100 yerli turist sayısını da yaklaşık olarak yüzde 20 arttırmış. Bu önemli yükseliş trendlerinin önümüzdeki günlerde de katlanarak,daha yüksek yüzdelerle artmasını bekliyoruz. " dedi.

Diyarbakır’ın binlerce yıllık geçmişinin sırlarını taşlarında ve kitabelerinde barındıran büyük bir kültür hazinesi olduğunu vurgulayan Kıraç,Diyarbakır'ın peygamberler ve sahabeler şehri olduğunu belirtti. Kıraç, "Diyarbakır, kültürlerin birbirleriyle etkileşimi,insanların birbiriyle hoşgörülü yaklaşımı ve paylaşımı sayesinde bu güzel özelliğini her dönem korumayı başarabilmiştir.

Bu anlamda ilimizi hak ettiği yere bir an önce taşıyabilmek için de EMITT fuarında yer almaktayız. Sevgi, barış ve hoşgörü şehri olan Diyarbakır’ın her yönüyle yansıtılacağı fuarda yerli yabancı herkesi standımıza davet ediyoruz." diye konuştu. 


CİHAN