Diyarbakır'da 15 kapıya suikast işareti

Diyarbakır’da, asker ve polislerin adresini kapıcılardan alan YDG-H’nin önceki gün 15 güvenlik personelinin kapısını işaretlediği ortaya çıktı

Diyarbakırda 15 kapıya suikast işareti
01 Kasım 2014 Cumartesi 11:55 tarihinde eklendi.

Bugün gazetesinin haberine göre; sokak ortasında maskeli saldırganlar tarafından düzenlenen eylemler artarken PKK’nın yeni suikast hazırlığında olduğu belirlendi. KCK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin Diyarbakır’da kapıcılardan apartmanlarda oturan asker ve polislerin listesini aldığı bilgisinin gündeme gelmesinin ardından şok bir detay daha ortaya çıktı.

KCK’nin şehirlerde ‘öz savunma’ birliği olarak eğittiği YDG-H’nin Diyarbakır’da 15 güvenlik görevlisinin kapsısını işaretlediği tespit edildi. Renkli etiketlerle işaretlenen apartman kapılarında oturanların tamamının güvenlik personeli olması dikkat çekti. Kapısı işaretlenen asker ve polisler şüpheli işaretlenmelerle alakalı suç duyurusunda bulundu.

KOMİSERİN EVİNE ATEŞ AÇILDI

YDG-H’nin kapı kapı dolaşarak tespit edildiği polislerden birinin de evine ateş ettiği öğrenildi. Nevruz Parkı yakınında ikamet eden komiserin oturduğu katın hedef alınarak ateş edildiği belirlendi. Evi saldırıya maruz kalan komiser yaşanan olay hakkında suç duyurusunda bulundu.

8 SOKAKTA KAMERA İNCELEMESİ

YDG-H üyelerinin suikast için keşif yaptığı 8 farklı sokaktaki apartmanda polis inceleme başlattı. Çevre bina ve dükkanlardaki güvenlik kamera kayıtları alındı. Terör örgütü militanlarının eşkallerinin belirlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

Bu arada YDG-H üyelerinin kapıcılardan apartmanlarda oturan asker ve polislerin bilgilerini alırken kendilerini belediye ve parti görevlisi olarak tanıttıkları ortaya çıktı. Emniyette ifade veren bir kapıcı, “Üç kişi geldi. Partiden geldiklerini söylediler. Apartmanda kalan polis ve asker olup olmadığını sordular. Sebebini sorduğumuzda şahıslar sinirlendi ve hakaret etti. Ben de konuyu emniyete bildirdim.” dedi.


CİHAN