Diyarbakır’da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Diyarbakır’da düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalara önceki yıllara oranla vatandaşların ilgi göstermemesi dikkati çekti.

Diyarbakırda 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı
30 Ağustos 2014 Cumartesi 13:23 tarihinde eklendi, 1.155 kez okundu.

Zafer Bayramı kutlamaları Yenişehir ilçesindeki Anıtpark’ta düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı.

Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz, vali yardımcıları, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Selahaddin Eyyübi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aslan Bilici'nin yanı sıra kamu kurum amirleri ile askeri erkân hazır bulundu. Çelenk sunma töreninden sonra valilik önünde kutlamalar yapıldı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz, üstü açık bir askeri otomobille törene katılan askeri erkânı ve bazı vatandaşları selamladı. Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapıldı. Tören Yenişehir Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle devam etti. Sıcağa rağmen çocukların halay çekmesi, protokolün ise gölgede öğrencileri izlemesi dikkat çekti. Halayın ardından askeri araç geçişi yapıldı.

Diyarbakır Valisi Kıraç, kutlamaların ardından askeri erkana teşekkür etti. Vali Kıraç, valilik önünden valilik konağına kadar yürüdü yol boyunca vatandaşlarla selamlaştı, bayramlarını kutladı.
 


CİHAN