Diyarbakır'da askeri araca bombalı saldırı

DİYARBAKIR'ın Kocaköy İlçesi'nde PKK'lılar askeri aracın geçişi sırasında yola tuzakladıkları bombayı uzaktan kumanda ile patlattı.

Diyarbakırda askeri araca bombalı saldırı
05 Ekim 2015 Pazartesi 20:21 tarihinde eklendi.
DİYARBAKIR'ın Kocaköy İlçesi'nde PKK'lılar askeri aracın geçişi sırasında yola tuzakladıkları bombayı uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda aralarında terhis olan askerlerin de bulunduğu 23 asker yaralandı.
 
Diyarbakır'ın Kocaköy İlçesi ile Mermer Köyü arasında PKK'lılar bu akşam saatlerinde yola tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlama sırasında hasar gören araçta bulunan askerlerden yaralananlar olduğu bildirildi. Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi.
 
23 ASKER YARALANDI
 
Diyarbakır'ın Kocaköy ile Lice ilçeleri arasındaki Mermer Jandarma Karakolu'na 4 kilometre mesafede PKK'lılar yola tuzakladığı patlayıcıyı, askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirdi. Saldırıda aralarında terhis olan askerlerin de bulunduğu 23 askerin yaralandığı öğrenildi. Diyarbakır'dan bölgeye giden 112 Acil Servis ambulanslarıyla alınan yaralılardan 17'si Diyarbakır Asker Hastanesi'ne, 6'sı de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Yaralı askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. 
 
Bölgeye sevk edilen askeri birlikler saldırıyı düzenleyen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.