Diyarbakır'da F-16 pistten çıktı

Diyarbakır'da bir savaş uçağının kalkışı sırasında pistten çıkması sonucu hasar gördüğü belirtildi.

Diyarbakırda F-16 pistten çıktı
22 Ocak 2013 Salı 18:43 tarihinde eklendi, 1.258 kez okundu.

F 16 savaş uçağının bazı parçalarının piste savrulması üzerine hava alanı sivil uçuşlara kapatıldı. 

 
Alınan bilgiye göre, Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü Komutanlığı'ndan kalkış hazırlığı yapan bir savaş uçağı, kalkış yapamayınca pistten çıktı. Bu sırada hasar gören uçağın bazı parçaları piste yayıldı. Bunun üzerine pist sivil uçuşlara kapatıldı. 

Kurtarma çalışmaları devam ediyor
 
F-16 savaş uçağı için başlatılan kurtarma çalışmaları devam ediyor. 
 
Sivil uçakların da inip kalktığı pistin yanındaki tarlaya saplanan uçağın kurtarılması için çok sayıda araç ile askeri teknik personel görev yapıyor. Askeri havaalanı olduğu için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bölgeye kimse yaklaştırılmıyor. Kaza bölgesinde iki itfaiye, iki ambulans ile çok sayıda sivil savunma ekiplerine bağlı araç bulunuyor. 
 
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'da, görev uçuşu için kalkış esnasında bir F-16 savaş uçağının pist dışına çıktığını açıkladı. Açıklamada, " Diyarbakır'da, 22 Ocak 2013 tarihinde, saat 17.27'de, görev uçuşu için kalkış esnasında bir F-16 savaş uçağımız pist dışına çıkmıştır. Olayda can kaybı ve hasar meydana gelmemiştir. Olayla ilgili olarak idari tahkikat başlatılmıştır.'' denildi.

CİHAN