Diyarbakır'da İŞİD'e destek veren 400 dernek kuruldu iddiası

Söz konusu iddia, Diyarbakır DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ten geldi. Zümrüt, söz konusu derneklere göz yumulduğunu da söyledi.

Diyarbakırda İŞİDe destek veren 400 dernek kuruldu iddiası
21 Eylül 2014 Pazar 19:16 tarihinde eklendi, 1.004 kez okundu.
 IŞİD’in Suriye'nin Rojava Bölgesi'ndeki Kobani'ye yönelik saldırıları 3 koldan devam ederken, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ten çok çarpıcı bir iddia geldi. Zümrüt, Diyarbakır'da IŞİD'e destek veren 400 derneğin kurulduğunu iddia ederek, hükümete sert eleştiriler yöneltti. 
 
“Dini söylemler üzerinden Diyarbakır'da 400'e yakın dernek kurularak, bu çeteler ayakta tutuluyor” diyen Zümrüt, bu derneklere göz yumulduğunu, hatta desteklendiğini söyledi. 
 
'ÇÖZÜM SÜRECİ ETKİLENİR'
 
Hükümete, konuya ilişkin mevcut politikanın terk edilmesi çağrısında bulunan Zümrüt, “Son 2 yıldır bir süreç sözkonusudur. Eğer Kobani devrimi düşerse, kimse çıkıp televizyonlarda, kamuyonda, halkın karşısında bu süreçten sözedemesin” dedi ve ekledi: “Sormak istiyoruz ve burdan diyoruz ki; AKP ve devlet heyeti, bu süreci yürütürken, bu süreçten ne anlamıştır ve ne anlamak istiyor? Bugün Kobani'yi anlamayan bir zihniyet, yarın Kobani düşerse, bu zihniyet bu süreçten sözedemez. Diyoruz ki, Kobani düşmeyecektir. Çünkü Kobani bu halkın 40 yıllık bedelinin sonucudur. Kobani'nin düşmemesi için, Kobani halkının yanında yeralmak için bedeli ne olursa olsun, başta DBP il başkanı, milletvekillerimiz sınıra gideceğiz. Kobani'yi koruyacağız ve diyeceğiz ki, Kobani'nin direnişi bizim direnişimizdir, biz bu direnişin içerisinde yeralacağız." DHA