Diyarbakır'da okula silahlıı baskın

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'ndeki Kepolu Ortaokul Müdür Yardımcısı Hakim Yalçın, yüzü maskeli 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu yaralandı.

Diyarbakırda okula silahlıı baskın
30 Eylül 2016 Cuma 19:41 tarihinde eklendi.
DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'ndeki Kepolu Ortaokul Müdür Yardımcısı Hakim Yalçın, yüzü maskeli 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu yaralandı.
 
Silvan İlçesi Feridun Mahallesi'nde bulunan Kepolu İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hakim Yalçın, bugan saat 14.00 sıralarında, yüzü maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda bacaklarına isabet eden kurşunlarla yaralanan Yalçın, arkadaşları tarafından Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Saldırıdan sonra kaçan yüzü maskeli 2 kişinin yakalanması amacıyla polis, çevrede çalışma başlattı.
 
KAYMAKAM AÇIKLADI: HARAÇ İSTEMİŞLER
 
Silvan'da bir okulda yaşanan saldırı ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Murat Kütük, olayın maskeli şahısların okul yöneticilerinden haraç istemesi üzerine yaşandığını ifade ederek, "2 maskeli şahıs, Mehmet Adil Kepolu İlk ve Ortaokuluna gelerek, o sırada okulda çıkmak üzere olan okul müdürü ile okul müdür yardımcısının yanına yaklaşmış. Yüzleri kapalı 2 şahsın okul müdür ile yardımcısından haraç istemesi üzerine, onlar da haraç vermeyeceklerini belirterek, tepki göstermişler. Tepki üzerine silahlı şahıslar, yere ateş ederek, okul müdürü ve yardımcısını korkutmaya çalışmışlar. O sırada yerden seken mermi okul müdür yardımcısı Hakim Yalçın'ın ayağına isabet ederek, yaralanması üzerine yüzleri maskeli şahıslar olay yerinden kaçmış. Saldırının terör olayı olup, olmadığı konusu araştırılıyor. Şahısların yakalanmaları güvenlik güçleri Feridun Mahallesi'nde çalışma başlattı" dedi. 
 
SİLVAN(Diyarbakır), (DHA) -