Diyarbakır'da ortalık karıştı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından izinsiz yapılmak istenen miting için belirlenen alana girmeye çalışan gruplara, polis müdahale etti.

Diyarbakırda ortalık karıştı
14 Temmuz 2012 Cumartesi 16:46 tarihinde eklendi, 2.114 kez okundu.

 

İstasyon Meydanı'nda bugün yapılması planlanan ancak valilik tarafından izin verilmeyen mitinge katılım için yürüyüşe geçen ve aralarında BDP milletvekilleri Emine Ayna, Nazmi Gür ve Sabahat Tuncel'in de bulunduğu bir grup, Ofis Kavşağı'nda polis tarafından durduruldu. Yapılan görüşmenin ardından uyarılara rağmen dağılmayan grup, polise taşlı saldırıda bulundu. 
     
Polis, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sırasında milletvekili Nazmi Gür yere düştü, diğer milletvekilleri de tazyikli su ve biber gazından etkilendi. 
     
BDP İl Başkanlığı binasından miting alanına hareket etmek isteyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer milletvekillerinin bindiği otobüs de durduruldu. Bunun üzerine partililerle birlikte yürümeye başlayan milletvekilleri ile polis arasında arbede yaşandı. Polis barikatını aşamayan kalabalık burada beklemeye başladı. 
     
Bu arada çevreden su getiren bazı kişilerin milletvekilleri ve polislere su dağıttığı gözlendi. 
     
Öte yandan, miting alanına girmek için kentin farklı yerlerinde toplanan ve polisin uyarısına rağmen dağılmayan gruplara, ekipler müdahale etti. Müdahale sırasında 1 polis memuru yaralandı. Çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Miting için il dışından trenle gelen bazı kişiler de Tren Garı civarında gözaltına alındı. 
     
Polis telsizinden sık sık müdahale sırasında esnafa karşı dikkatli olunması anonsu yapıldı. Bir polis helikopteri sürekli kent üzerinde uçarak durum tespiti yaptı. 
     
Kentin çeşitli yerlerinde gösteriler sürüyor.