Diyarbakır'da ortalık karıştı!

Diyarbakır'da Lice İlçesi'nde Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılması ve çıkan olaylarda Mehdin Taşkın'ın ölümünü protesto etmek için düzenlenen yürüyüşte olaylar çıktı.

Diyarbakırda ortalık karıştı!
19 Ağustos 2014 Salı 20:49 tarihinde eklendi, 1.003 kez okundu.
Lastik yakarak yolları kapatan göstericiler, polise el yapımı patlayıcı, havai fişek, molotof ve taş attı. Polis de göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. 
 
Lice İlçesi'nde Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılması nedeniyle Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde düzenlenen protesto yürüyüşüne partinin Eşgenel Başkanları Kamuran Yüksek, Emine Ayna, HDP Batman Milletvekili Ayla Ata Akat ile DBP'li belediye başkanları katıldı. Koşuyolu Parkı'nda toplanan kalabalık, Hatboyu Caddesi'ni trafiğe kapatarak, Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar eşliğinde Ofis Semti'ne doğru yürüyüşe geçti. Kalabalığın önü Diyarbakır'ın en işlek semti olan Ofis Ekinciler Caddesi üzerinde polis tarafından kesildi. Grup içinde bir kişi çevik kuvvet ekiplerinin arasına dalınca kısa süreli gerginlik yaşandı. Grup daha sonra yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan İstasyon Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Burada kısa bir açıklama yapan DBP Eşgenel Başkanı Kamuran Yüksek, Lice'de yaşanan olaylardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tutarak, Diyarbakır'ın valisinin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Yaşanan olaylarda yaşamını yitiren Mehdin Taşkın için bir dakikalık saygı duruşuna geçen kalabalık, Kamuran Yüksek'in Lice'de yaşanan olayları kınamasıyla dağıldı. 
 
Kalabalık arasında bir grup Bağlar İlçesi Göçmenler Caddesi'ne geçerek lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. Bir süre cadde üzerinde eylem yapan göstericilere polis müdahale etti. Göstericiler, polise el yapımı patlayıcı havai fişek, molotof ve taş attı. Polis de göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.