Diyarbakır'da Paris heyecanı

Diyarbakır'da açılması planlanan Hilton Oteli'nin açılışına Paris Hilton gelecek mi ?

Diyarbakırda Paris heyecanı
28 Aralık 2010 Salı 15:55 tarihinde eklendi, 3.388 kez okundu.

 

Diyarbakır'da 2006 yılından bu yana otel açmayı planlayan Hilton oteller zinciri 20 milyon dolarlık yatırımı başlattı. Otelin açılışına skandalları ile dünya magazin basının gündeminde düşmeyen Hilton Otellerinin varisi Paris Hilton'un açılışa katılacağı söylentileri kente büyük heyecan uyandırdı.
 
 
Hilton Oteli için Dicle vadisine hakim noktada 5 dönümlük arazi üzerinde inşaat çalışmaları başlandı. Diyarbakır'ın ilk 5 yıldızlı olarak inşa edilecek olan otel 8 yer üstü, 3 yer altı olmak üzere toplam 11 kattan 182 oda ile 364 yatak kapasitesine sahip olacak. İnşaat çalışmalarının başlatıldığı Hilton Oteli'nin 18 ay içinde bitirilip açılması planlanıyor. Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, Paris Hilton'un açılışa katılması için ısrarcı olacaklarını söyledi. Hilton Oteli'nin bölgenin kalkınmasına büyük bir katkı sağlayacağını vurgulayan Ebedinoğlu, "Biz bu yatırımı sıradan bir otel yatırımı olarak görmüyoruz. Hilton'un Diyarbakır'da açılacak olması bölgenin sosyal ve turizmine büyük katkılar sağlayacağı gibi terör ile anılan imajını düzeltme noktasında çok isabetli olacaktır. Özelikle açılışa Hilton'un varisi Paris Hilton'un katılması için Türkiye Otelciler Derneği ve Hilton Otelleri Yönetim Kurulu başkanları ile girişimler başlatacağız. Paris Hilton'u Diyarbakır'a getirebilirsek surlarımızı tüm dünyaya tanıtmış olacağız" diye konuştu.
 
Birçok otelin Diyarbakır'da yatırım yapmak için alan çalışması yaptığını ifade eden Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Diyadin Gezer, turizmin bölgenin bacasız sanayisi olduğunu söyledi. Hilton Otel'in Diyarbakır'da 20 milyon dolarlık yatırım yapmasının kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten Gezer, "Bölgenin ekonomik olarak kalkınması için hükümet çıkardığı tüm teşvik yasalarına rağmen yatırımlar gelişmedi. Biz Diyarbakır ve bölgenin geleceğini inanç ve kültür turizminde görüyoruz. Diyarbakır'da 8 bin kapasiteli oda açığı var. Fuarlarda mevcut otellerde yer olmadığı için konuklarımızı Mardin ve Batman'daki otellerde misafir etmek zorunda kalıyoruz. Çağrılarımıza ilk cevabı Hilton verdi. Sheraton, Divan ve Anemon gibi oteller yer bakıyor. Önümüzdeki günlerde markalarda otel yapacaklarını bekliyoruz" dedi.

Habertürk