Diyarbakır'da PKK'lılar köy bastı!

PKK'lı bir grup terörist dün gece geldikleri Hüda Par üyesi Mikail A.'nın evinde kendisini dışarı çıkararak zorla götürmek istemeleri sonrası çıkan arbede de olay yerinde bulunanları otomatik silahlarla tarandığı belirtildi.

Diyarbakırda PKKlılar köy bastı!
17 Mayıs 2014 Cumartesi 14:12 tarihinde eklendi, 1.123 kez okundu.

Hür Dava Partisi’nin (Hüda-Par) resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Darakol köyüne saat 24.00 sularında gelen silahlı bir grup PKK'lı, Hür Dava Partisi (Hüda Par) üyesi Mikail A. isimli şahsı kaçırmak istedi. Açıklamada şöyle denildi: “2 araç ile köye gelen PKK'lıların Mikail A.'yı evden çıkardıktan sonra zor kullanarak yanlarına almak istemeleri sonrası Mikail A. ile PKK'lılar arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrası Mikail A.'nın kafasına ellerindeki silahın dipçiğiyle vuran PKK'lılar, olay yerinde bulunanları da otomatik silahlarla taradıktan sonra olay yerinden uzaklaştılar. Saldırı sonrası götürülmek istenen Mikail A. (52), ağabeyi Ali A.(57) ve Mikail A.'nın evli ve bir çocuk annesi eşi Nesrin A. yaralandı. Olayda yaralanan bir çocuk annesi Nesrin A.'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Saldırıya tepki gösteren Mikail A.'nın yakınları, bu saldırıların tek sebebinin kendilerinin mütedeyyin bir aile olmalarından kaynaklandığını belirterek, "PKK, bu saldırısıyla bölgedeki Müslüman halkın inançlarını hedefe koyduğunu açıkça ortaya koymuştur." diyerek yaşananlara tepki gösterdiler.

Olayın yaşanmasından hemen sonra ambulansa haber verilmiş olmasına rağmen ambulansın olaydan yaklaşık 1,5 saat sonra olay yerine gelmesine de tepki gösteren köylüler, ambulansın geç gelmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu ve bu süre içerisinde yaralıların çok kan kaybettiğini ifade ettiler.


CİHAN